Nederlands-Moluks theaterproject zoekt filmfiguranten

28 mei 12:48

In de theatervoorstelling “Een tijdelijk verblijf” van Aan de andere kant wordt gewerkt met filmbeelden. Er worden mensen gezocht met én zonder Molukse roots die willen figureren in enkele van die films. In Molo-Oekoe in Bovensmilde wordt een hedendaagse Molukse bruiloft gefilmd. Draaidag: zaterdag 16 juni 2018. Men kan zich opgeven als figurant via productie@adak-theater.nl

Aan de andere kant is een driejarig theaterproject over de Nederlands-Molukse geschiedenis. Tot en met 2020 worden er drie voorstellingen gemaakt over het onderwerp. Dit jaar, 2018, speelt de eerste voorstelling “Een tijdelijk verblijf” in de Molukse kerken in Appingedam en Hoogkerk en in de Waterstaatkerk in Bovensmilde. De hoofdrollen in de voorstellingen worden vertolkt door Roger Goudsmit, Nynke Heeg en Nel Lekatompessy (op film). De regie is in handen van Hiepie Hoogeveen.

Deze eerste voorstelling gaat over het verblijf van Molukse KNIL soldaten in Nederland vanaf 1951. Omdat na de onafhankelijkheid van Indonesië het thuisland niet meer veilig was voor Molukkers in dienst van het Nederlandse leger, werden zij massaal naar Nederland verscheept voor wat in eerste instantie een tijdelijk verblijf zou zijn. In de voorstelling lopen het heden en het verleden door elkaar.

In de voorstelling wordt gewerkt met filmbeelden, waaronder een hedendaagse Molukse bruiloft. Voor de bruiloft is de projectorganisatie nog op zoek naar figuranten. De opnames vinden plaats op zaterdagmiddag 16 juni in Molo Oekoe in Bovensmilde. Er wordt een gezellige dag van gemaakt met een hapje en drankje voor de figuranten.

Iedereen die wil meedoen als figurant in de film kan zich opgeven via productie@adak-theater.nl. Voor meer informatie kijk op de website www.gedeeldeverhalen.nl.