Nieuw: Vertelcafé Zuidhaege

2 oktober 8:15

Podium Zuidhaege en vertelgroep De Verhalenhoed Assen gaan op 8 oktober van start met Vertelcafé Zuidhaege. Eén keer per maand op zondagmiddag kunnen verhalenvertellers en luisteraars elkaar om 15:00 uur ontmoeten in het Theatercafé van Podium Zuidhaege.

Jeanet Landman: “Het is een kleinschalig gebeuren met diverse verhalen en muzikale intermezzo’s. Tijdens het Vertelcafé worden aanwezigen uitgenodigd om ook hun verhaal te vertellen. Je kunt je daar ook vooraf voor aanmelden. Andere gasten willen misschien alleen luisteren. Heel welkom, want naast vertellers heb je natuurlijk ook luisteraars nodig”.

In een kring luisteren naar de verteller, meegaan en meebeleven met het verhaal, je eigen fantasie de beelden laten vormen; naar een verhaal luisteren is niet passief! Een vertelprogramma is toegankelijk en gemoedelijk, maar raakt ook grote thema’s aan.  Na afloop kan men napraten met elkaar. Verhalen vertellen verbindt mensen op een natuurlijke manier. Verhalen vertellen is dan ook een eeuwenoude cultuuruiting.

Alle soorten verhalen zijn welkom; sprookjes, spannende, romantische, waargebeurde, multiculturele en historische verhalen, gedichten en liedjes.

Het eerste Vertelcafé is op zondagmiddag 8 oktober van 15.00-16.00 uur. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage voor onkosten is welkom.