Nieuwe fietsenstalling station opent op 4 juni

31 mei 13:06

Op maandag 4 juni gaat de nieuwe fietsenstalling onder het station open.

Als u aan de voorkant van het station staat, vindt u de ingang van de fietsenstalling aan de linkerkant. Komt u uit het zuiden van de stad, dan bereikt u de ingang via de oude Stationsstraat. U kunt namelijk nog niet over het Stationsplein fietsen.

NS beheert de fietsenstalling.
Hier staat uw fiets droog, veilig, dichtbij en u parkeert de eerste 24 uur gratis. U kunt hier ook een OV-fiets huren voor het laatste stukje van uw reis. En is uw band zacht of uw licht kapot, dan kunt u bij Fiets & Service in de fietsenstalling terecht.

De eerste 24 uur gratis, hoe werkt dat?
U checkt uw fiets met uw OV-chipkaart eenvoudig in bij het incheckpunt in de fietsenstalling en stalt uw fiets. Wanneer u uw fiets ophaalt, checkt u uw fiets uit bij de beheerder. Vanaf het moment dat u uw fiets incheckt, stalt u de eerste 24 uur gratis. Daarna betaalt u het tarief van € 1,25 per 24 uur bij de beheerder met een pinbetaling of via Stallen op rekening, waarmee u maandelijks achteraf via een factuur betaalt. Heeft u geen OV-chipkaart, dan krijgt u een gratis leenpas bij de beheerder van de stalling. Deze leenpas levert u weer in bij de beheerder als u de stalling met uw fiets verlaat. Ook kunt u een jaarabonnement kopen. Alle informatie van de NS over de stalling van uw fiets vindt u op www.jefietswilnooitmeeranders.nl(externe link).

Verhuis uw fiets op tijd naar de nieuwe plek
Op 4 juni gaat de nieuwe fietsenstalling onder het station open. Van 4 tot en met 10 juni is de oude stalling nog geopend tussen 7:00 uur en 19:00 uur voor het afhalen van fietsen. Vanaf 11 juni is de oude stalling gesloten. Fietsen die dan nog in de oude stalling staan, zet de gemeente in opslag.