Nieuwe raadzaal in gebruik!

1 oktober 8:24

Na een verbouwing van twee maanden is vorige week woensdag de nieuwe raadzaal in gebruik genomen. De eerste officiële handeling in de raadzaal was het sluiten van een geregistreerd partnerschap door ambtenaar van de burgerlijke stand Sjoege Wiersma. Een dag later vond de eerste raadsvergadering plaats.

Het ontwerp van de raadzaal is gemaakt door Bureau De Zwarte Hond. Om de interactie en communicatie tussen de raad, het college van B&W en het publiek in de zaal te verbeteren, is gekozen voor een geheel nieuwe opstelling. Alle raadsleden en het college van B&W zitten nu in een ring van aaneengeschakelde tafels. Het publiek zit aan de randen op stoelen. Het thema van de zaal is ‘Welkom in de kring!’

Multifunctionele zaal
De nieuwe raadzaal is zeer multifunctioneel. De zaal kan eenvoudig omgebouwd worden tot trouwzaal of gebruikt worden voor bijeenkomsten.
Het nieuwe meubilair kan in talloze opstellingen neergezet worden. De verlichting zorgt vervolgens voor de gewenste sfeer. De akoestiek van de raadzaal is verbeterd en de zaal is voorzien van nieuwe film- en geluidsapparatuur. Bijzonder is de vloerbedekking binnen de ring van tafels: daarop is de plattegrond van het centrum van Assen te zien.