Asserbos

Asserbos

Asserbos
02 december 2019

Aan de rand van het centrum van Assen ligt het Asserbos. Het is een van de oudste bossen van ons land en beslaat een oppervlak van ruim 100 hectare. Ongeveer 10 hectare hiervan is altijd bos geweest. Dit is een van de laatste restanten van het Eiken-Hulst bos waar ooit een groot deel van Drenthe mee was bedekt.

Lopend onder de eeuwenoude eiken waant u zich voor even in de middeleeuwen. Het klooster Maria in Campis was de eerst bekende eigenaar van het bos. De rest van het bos is op initiatief van Wolter Hendrik Hofstede aangeplant in 1760.

Het Asserbos is een gemengd loofbos. In het bos is een kinderboerderij, een openluchttheater (Tivoli) en een hertenkamp die dateert uit 1842. Sinds 2015 staat er aan de rand van het bos het Duurzaamheidcentrum, een bijzonder architectonisch gebouw van de gemeente Assen, waar Stichting Het Drentse Landschap en de gemeente samenwerken aan een breed activiteitenprogramma.

Het beheer van het Asserbos is gestoeld op verschillende funcies zoals o.a.: natuur, cultuurhistorie, educatie en als laatste houtproductie.

Wandelroutes

Er lopen 4 uitgezette routes door het bos. Start en eindpunt is de Kinderboerderij De Hofstede.

www.ditisassen.nl
[email protected]
T 0592 243 788

Misschien ook leuk