Klein Paramaribo verkozen tot leukste restaurant van Assen

Klein Paramaribo verkozen tot leukste restaurant van Assen
30 april 2019

De Verkiezing van het Leukste Restaurant 2019 werd dit jaar voor de 7e maal georganiseerd door Vote Company, in samenwerking met Gastronomie, Horeca Vizier en de DJ’s van Radio538.

GEMEENTE, PROVINCIE EN LANDELIJKE WINNAARS

Gemeente

Restaurants maken in de gemeente waar zij gevestigd zijn kans op een Award voor de meeste stemmen en een Award voor de hoogste waardering. Hetzelfde restaurant kan natuurlijk ook beide titels in de gemeente winnen. Er zijn minimaal 30 stemmen nodig om een Award te kunnen winnen.

Provincie

De provincie winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 60% mee en de gemiddelde waardering voor 40%.  Ook hier geldt dat een provinciewinnaar altijd minimaal 30 stemmen moet hebben om een Award te kunnen winnen.

Landelijk

Ook de landelijke winnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering.

Gold Awards

Naast de gemeente, provincie en landelijke titel winnen alle Restaurants met minimaal 30 stemmen en een gemiddelde score van een 9 of hoger een Gold Award. Ook deze Awards werden uitgereikt tijdens de Award Show op 15 april 2019 van de Verkiezing van het Leukste Restaurant in een heuse festival setting bij Thuishaven in Amsterdam.

Restaurants maken in de gemeente waar zij gevestigd zijn kans op een Award voor de meeste stemmen en een Award voor de hoogste waardering. Hetzelfde restaurant kan natuurlijk ook beide titels in de gemeente winnen. Er zijn altijd minimaal 30 stemmen nodig om een Award te kunnen winnen.

De Award voor de meeste stemmen ging in Assen naar restaurant Klein Paramaribo uit de Rolderstraat met 123 stemmen en een gemiddelde waardering van 9,42. Aniel Gajadhar, chef-kok en eigenaar van was samen met zijn collega Rishma Janki afgereisd naar Amsterdam om daar de Award in ontvangst te kunnen nemen.

Ook restaurant Touche van de Markt kreeg een Award. Met 31 stemmen haalden ze ook net de drempel van 30 stemmen, maar hadden daardoor wel de hoogste waardering (9,65) in handen hadden.

De landelijke winnaar en provinciale winnaar kwam uit Ansen in onze provincie Drenthe en werd bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. De Huiskamer kreeg als beoordeling een 9.35 en er werd 6.183 keer op gestemd. In 2012 ging De Huiskamer er ook al met deze eerste prijs vandoor.

Het hoogste Asser horecabedrijf in deze provinciale lijst was restaurant Klein Paramaribo op de 4e plaats.

Misschien ook leuk