Noordelijke première nieuwe roman Pingping van Mariët Meester – bij Van der Velde Boeken Assen

4 februari 9:19

Op dinsdagavond 25 februari is Mariët Meester bij Van der Velde Boeken Assen te gast voor een literaire avond. Meester zal van 19.30 uur t/m 21.30 uur een lezing verzorgen over haar nieuwe roman Pingping. Van dit boek verschijnen maar duizend exemplaren, dus wees erbij! Alle exemplaren zijn gesigneerd, voorin staat een met de hand ingekleurde tekening. Aansluitend is er natuurlijk alle gelegenheid om met de auteur in gesprek te gaan.

(Lezing // Boekverkoop // Signeren // Datum: dinsdag 25 februari // Tijdstip: 19.30 uur – 21.30 uur ( inloop vanaf 19.00 uur// Locatie: Van der Velde Boeken Assen // Entree : €5,- ( inclusief consumptie) // Aanmelden gewenst via assen@boekhandelvandervelde.nl of 0592-317519 )

Pingping, de nieuwe roman van Mariët Meester

Lily, de hoofdpersoon van Pingping, breekt abrupt met haar stadse leven en gaat op zoek naar een eenvoudiger bestaan. Terwijl ze op het erf van een boerderij in de polder verblijft, wordt ze al snel geconfronteerd met mensen die juist het tegenovergestelde willen: nietsontziend zoveel mogelijk ‘pingping’ binnenslepen. Gaandeweg komt ook de liefde nog in het spel…

Hebben of zijn, dat is de vraag waar deze spannende, terloops extreme roman om draait. Intussen zingt, tjilpt en ratelt de natuur en weerspiegelt wat Lily meemaakt.

Pingping is de achtste literaire roman van Mariët Meester. Het boek, een zorgvuldig vormgegeven hardcover met stofomslag en leeslint, verschijnt in een oplage van slechts duizend, door de auteur genummerde en gesigneerde exemplaren. Op een van de eerste pagina’s staat een handmatig ingekleurde tekening.

Zelf zegt de schrijfster hierover: ‘Door de oplage van dit boek beperkt te houden, hoop ik bij te dragen aan een andere manier van omgaan met spullen. Zodra de duizend exemplaren een eigenaar hebben gevonden komt er een e-book beschikbaar. Er worden geen nieuwe papieren Pingpingen gedrukt. Tweedehands boeken kunnen tegenwoordig gratis worden meegenomen uit boekenkastjes op straat. Bij een gelimiteerde uitgave neemt de waarde van ieder exemplaar in de loop van de tijd niet af, maar juist toe.’

Mariët Meester

Mariët Meester is een Nederlandse schrijfster die zowel fictie als literaire non-fictie publiceert. Ze groeide op in de gevangeniskolonie Veenhuizen. Haar eerste roman Sevillana verscheen in 1990. Haar tweede roman Bokkezang werd vertaald in het Russisch. Twee van haar non-fictieboeken gaan over haar ervaringen met Roma in Roemenië, twee van haar romans spelen zich af in Veenhuizen. In haar laatstverschenen non-fictieboek De tribune van de armen (2017) onderzoekt ze de jaarlijkse vrijlating van een gevangene in de Andalusische stad Málaga. De Spaanse vertaling La Tribuna de los Pobres verscheen in 2019.