Oktober Kindermaand in het Gevangenismuseum

5 oktober 9:59

Regen, storm, de bladeren vallen van de bomen.. Het is echt herfst; tijd voor Oktober Kindermaand! De maand dat kinderen tot en met 12 jaar op de zondagen gratis het museum mogen bezoeken. Op de zondagen in de herfstvakantie zijn er ook nog extra spannende dingen te doen en te ontdekken.

Verboden & Verstopt
Elke zondag kunnen kinderen in het Gevangenismuseum op zoek naar verboden spullen, met de interactieve speurtocht Verboden & Verstopt. Er zijn veel spullen die gevangenen niet mogen hebben in hun cel. Toch komen er soms verboden spullen de gevangenis in. Die worden dan heel goed verstopt. Op verschillende plaatsen in het museum zijn nu ook verboden voorwerpen verstopt. Wie weet ze allemaal te vinden? Download alvast de TourToDo app en gebruik de speciale code: 270631 om de speurtocht naar de verboden voorwerpen in het museum te maken.

Elke zondag in Oktober, gratis. Tussen 10:00 – 17:00 uur.
Playstore: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.lewi.atest4

Gif it to me, boefje!
Iedereen kent wel het gifje: zo’n bewegend plaatje dat maar door blijft spelen. Ze zijn super populair en worden online op allerlei manieren gebruikt. Op de twee zondagen in de herfstvakantie kunnen kinderen zelf een gifje maken in het Gevangenismuseum. Tijdens de workshop worden deze geinige minifilmpjes ‘on the spot’ gemaakt, met grafische elementen, achtergrondanimaties of acteerwerk voor een green screen. Het gifje is uiteraard meteen te zien en te delen met de wereld. Zondag 13 en 20 oktober, gratis. Tussen 11:00 – 15:00 uur kunnen kinderen t/m 12 jaar aanschuiven wanneer en hoe lang ze willen.