Online première van afgelaste theatervoorstelling Before/After in het speciaal daarvoor ontworpen virtuele NITE Hotel

23 april 12:09

De door corona geannuleerde première en tournee van de voorstelling Before/After van NITE (Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble= Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni + Asko|Schönberg + Slagwerk Den Haag) gaat op donderdag 30 april tijdens de NITE Nights (28 april t/m 1 mei) alsnog in première. Online wel te verstaan. In een speciaal voor de gezelschappen ontworpen virtueel hotel. Compleet met receptie, 17 kamers met nieuw werk van de cast van Before/After en een grote theaterzaal waar publiek gezamenlijk naar voorstellingen kan kijken. Artistiek directeur Guy Weizman van het Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni werkte de afgelopen weken aan het NITE Hotel en aan wat er in deze unieke theaterzaal en kamers van het hotel te zien is. In samenwerking met een groot aantal Nederlandse en internationale theaters wordt de tournee nu op alternatieve wijze georganiseerd.

NITE Theater

In het NITE Theater zijn van 28 april t/m 1 mei onder de noemer NITE NIGHTS verschillende voorstellingen van Club Guy & Roni, het Noord Nederlands Toneel, Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag te zien. In de bar kun je samen met andere gasten een drankje drinken en ervaringen delen. Dwaal door de gangen, open de deuren en ontmoet live een aantal uiteenlopende personages. Raak je de weg kwijt? Bij de receptie zijn altijd robots aanwezig die je vriendelijk de weg zullen wijzen. 

Nieuw werk gemaakt ten tijden van de Coronacrisis

Geïnspireerd op de new togetherness die gedwongen thuisisolatie met zich meebrengt zoekt het NITE-ensemble (met acteurs van het Noord Nederlands Toneel, dansers van Club Guy & Roni en musici van Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag) hoe gescheiden individuen toch samen kunnen zijn. En vindt en passant in de komende tijd samen met publiek opnieuw uit wat theater kan zijn en kan betekenen in tijden van Corona. Zij maakten de afgelopen weken 20 performances die voor het eerst getoond worden in de kamers van het NITE Theater.

Praktische informatie
Kijk voor meer informatie op nite.nl/nitenights, aanmelding kan via nite.nl/hotel
Het NITE Theater opent op dinsdag 28 april, 19.30 uur haar deuren. Tot en met vrijdag 1 mei zijn de nieuw gemaakte performances te bezoeken (aanvang 19.30 uur). Om 20.30 uur start een speciaal voor online vertoning opnieuw gemonteerde registratie van één van de NITE-voorstellingen, deze zijn -net als in een regulier theater- alleen live te zien. Op dinsdag is Happiness te zien, op woensdag LOVE❤️ en op donderdag + vrijdag is Before/After te zien. 

Wie is Guy Weizman?
Weizman is choreograaf en regisseur. Sinds 2017 is hij artistiek en algemeen directeur van het Noord Nederlands Toneel en vormt daarnaast samen met Roni Haver de artistieke leiding van het internationale dansgezelschap Club Guy & Roni. In 2018 won Weizman de prestigieuze Regieprijs op het Nederlands Theaterfestival.

Wat is NITE?
NITE staat voor Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble. Onder de noemer NITE maken het Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni + Asko|Schönberg + Slagwerk Den Haag interdisciplinaire voorstellingen. Een samenwerking uit duizenden, die altijd zorgt voor spektakel. Theater van nu in de taal van nu.

Over Before/After
37 gewone mensen doen alledaagse dingen. Maar in het toneelstuk Before/After zie je in al die levens iets heel kleins verschuiven waardoor ze nooit meer zullen zijn als voorheen. Met een cast van 37 dansers, musici en acteurs komt een universum aan kleine, herkenbare verhalen op een buitengewone manier tot leven vol grote gevoelens. De voorstelling zou 14 maart 2020 in première gaan maar werd twee dagen eerder afgelast wegens de Coronamaatregelen.
“We zijn er heel erg aan gewend dat films of toneelvoorstellingen over iets episch en groots moeten gaan. Maar ons dagelijkse leven gaat meestal meer over hoofdpijn, een grijze haar verwijderen of een afspraak met je beste vriend. De kleine dingen van je kleine leven. En juist daar schuilt het diepmenselijke in. We zoomen in totdat het kleinste detail enorm wordt. “ (Guy Weizman)

Over Club Guy & Roni
Club Guy & Roni maakt hedendaags, eigenzinnig en explosief danstheater dat de actualiteit op de hielen zit. Het gebruiken van meerdere kunstvormen – terwijl de nadruk op dans blijft – zorgt voor unieke voorstellingen.

Over Noord Nederlands Toneel

Het Noord Nederlands Toneel, gevestigd in Groningen, is een van de vier grote Rijksgesubsidieerde toneelgezelschappen. Het artistieke team bouwt aan een interdisciplinair huis, waar de huidige tijd gevangen wordt met innovatief totaaltheater.

Over Asko|Schönberg
Asko|Schönberg is een toonaangevend ensemble voor nieuwe muziek. De hooggekwalificeerde en bevlogen musici spelen werk uit de 20ste en 21ste eeuw, zowel in concertvorm als in interdisciplinaire voorstellingen. Samenwerking tussen musici en componisten staat centraal.

Over Slagwerk Den Haag
Het innovatieve Slagwerk Den Haag speelt met evenveel verve het werk van grote hedendaagse componisten als dat het producties initieert en co-creëert met toonaangevende choreografen, producers en andere makers.

Language No Problem, English surtitles
In onze voorstellingen wordt zowel Nederlands als Engels gesproken. De Nederlandse teksten krijgen Engelse boventiteling. Daarmee is deze voorstellingen geschikt voor mensen die geen Nederlands spreken.