Onthulling 18 struikelstenen

29 maart 9:07

In dit Jaar van Verzet heeft de Stichting Struikelstenen Assen besloten bijzondere aandacht te vestigen op verzetsslachtoffers van het naziregime. Woensdag 4 april staat geheel in het teken van het verzet in Assen en Drenthe.

Onthulling struikelstenen
In de ochtend onthult de stichting 18 struikelstenen voor omgebrachte verzetsstrijders uit Assen. Deze stenen zijn de laatste van 33 stenen die voor verzetsslachtoffers gelegd worden op het trottoir voor het huis waar zij het laatst gewoond hebben. De ontvangst en nazit van de nabestaanden vinden in besloten kring plaats, maar het is wel mogelijk om een steenonthulling bij te wonen. Dat kan door rechtstreeks naar het betreffende adres te gaan. De namen, adressen en globale tijden vindt u in nieuwsbrief 29 op www.struikelstenenassen.nl.

Symposium
Woendag 4 april is ‘s middags het symposium Stenen voor Verzet in De Nieuwe Kolk. Daarin is aandacht voor allerlei aspecten van het verzet. Daarnaast gaat het symposium in op de nietsontziende bestrijding van de illegaliteit. Ook staat er een interview met nabestaanden op het programma. U kunt zich aanmelden voor het symposium via www.dnk.nl/stenenvoorverzet. Het symposium begint om 14:30 uur (inloop vanaf 14:00 uur) en kost € 5 per persoon.