Op 6, 7 en 8 april speelt Brandstof de bijzondere muziektheaterproductie ‘Justice’ in de rechtbank in Assen.

3 april 12:51

Op 6, 7 en 8 april speelt Brandstof, Vooropleiding Theater & Productiehuis van Garage TDI, de bijzondere muziektheaterproductie ‘Justice’ in de rechtbank in Assen.

Brandstof Vooropleiding Theater & Productiehuis Er wordt weer lekker gerepeteerd in de garage. Volgende week doorlopen op locatie.We hebben er zin in!Straf & Recht deel I Justice6, 7 en 8 april Heeft u al kaartjes?Reserveren: http://www.garagetdi.nl/Straf-en-recht-deel-1–Justice-6488

Geplaatst door Garage TDI op zondag 25 maart 2018

‘Justice’ heeft als uitgangspunt de filmklassieker
‘De Twaalf Gezworenen’. De voorstelling zet ons rechtssysteem tegenover het Amerikaanse rechtssysteem.
Twaalf jongeren verschansen zich stiekem in de rechtbank. Een onschuldig spelletje rechtertje spelen loopt uit op een grimmige confrontatie waarbij de scheidslijn tussen schuld en onschuld, goed en kwaad vervaagt. In deze uiteenlopende scènes verkennen de jongeren de wereld van de rechtspraak en de politiek en eindigt iedereen uiteindelijk in het verdachtenbankje, of je nou Donald Trump, Donald Duck of gewoon Auke heet.

Voorafgaand aan iedere voorstelling is een inleiding te volgen, bedoeld om meer achtergrondinformatie te bieden over het Nederlands rechtssysteem en het ‘hoe en waarom’ in de rechtbank en tevens om een inkijkje te geven in de wijze waarop de voorstelling is ontstaan. De inleidingen worden geleid door één van de rechters van de rechtbank Noord-Nederland, samen met (één van de) acteurs, de regisseur of iemand anders met expertise over de betreffende voorstelling.

De inleidingen beginnen 3 kwartier voor aanvang van elke voorstelling, duren ongeveer dertig minuten en zijn gratis toegankelijk op vertoon van uw theaterkaartje.

6, 7 & 8 april, Gerechtsgebouw Assen, aanvang voorstellingen 15:30 & 20:30 uur
aanvang inleidingen 14:45 en 19:45 uur, € 7,- t/m 18 jaar, € 10,- volwassenen.