Op weg naar een nieuw stationsgebied

1 december 10:49

Het stationsgebied in Assen krijgt de komende jaren een heel nieuw uiterlijk. Met een markant stationsgebouw, een vernieuwd Stationsplein met daaronder een autotunnel en een aantrekkelijke looproute naar het centrum.  De eerste rode stenen in de Stationsstraat zijn inmiddels gelegd. De komende weken krijgt ook het tijdelijke station vorm.

Rode loper

In de Stationsstraat wordt de rode loper letterlijk uitgelegd. De eerste helft van de straat is nu klaar en tijdelijk open voor verkeer. Zo is het centrum tijdens de drukke feestmaanden goed bereikbaar. Vanaf januari wordt het laatste deel van de straat aangelegd. Rond april ligt de rode loper helemaal voor u klaar en start de bouw van de eerste helft van de autotunnel onder de Overcingellaan.

Tijdelijk station

Eind 2015 wordt begonnen met de bouw van het tijdelijke station. Het station komt vanaf de Stationsstraat gezien rechts van het huidige station, ter hoogte van het busstation.
Op de begane grond van het tijdelijke station vindt u straks een bloemist, een kiosk, de beheerder van de fietsenstalling en een Informatiepunt Openbaar Vervoer. Tussen de Overcingellaan en het tijdelijke station komt een fietsenstalling. Hier kunt u uw fiets straks gratis bewaakt stallen.
De komende weken werkt ProRail aan de aanleg van een voetgangersbrug over het spoor. Via deze brug heeft u vanaf het tijdelijke station toegang tot het middenperron. Wanneer de voetgangersbrug klaar is, start de bouw van het tijdelijke station. Begin 2016 opent dit station zijn deuren en wordt het huidige station gesloten.

Bezoek de showroom FlorijnAs

Ook in november bent u van harte welkom in de showroom FlorijnAs aan de Industrieweg 8 (de voormalige Toyotagarage). Op dinsdag 24 november is de showroom van 10.00 tot 12.00 uur open. Medewerkers van het FlorijnAs-programma zijn aanwezig  om uw vragen te beantwoorden.