Opa- en omadagen

8 februari 12:07

Stap in de voorjaarsvakantie op de Drenthe-America Line en bereid je voor op jouw bezoek aan Amerika! Begin samen met opa en/of oma het avontuur in het Drents Museum, waar je incheckt en jouw paspoort ontvangt. Tijdens de reis ervaar je het Amerika uit de jaren ‘50. Vervolgens gaat de reis naar het Drents Archief en ontdek je de Amerikaanse invloeden in Drenthe. De Drenthe-America Line vertrekt op 27 en 28 februari en 1 maart om 12.30, 13.00, 13.30, 14.00, 14.30, 15.00 en 15.30 uur. Kinderen mogen gratis aan boord! Volwassenen betalen € 8,- voor het gehele programma. 

Wolkenkrabbers en yellow cabs
De stewardess wacht je op bij de groepsentree van het Drents Museum (Brink 3). Stap in het museum in het Amerika uit de jaren ‘50 en zie het Amerika door de ogen van topkunstenaars. Weet jij wie een soepblik schilderde? Of die ketchupfles? En als je mocht kiezen, welk kunstwerk zou je dan aan jouw opa of oma geven? Maak een, door het ICO verzorgde, swingende tussenstop en speel en zing mee met de Blues & rock ’n roll nummers uit de Amerikaanse geschiedenis. Heb jij alle opdrachten uitgevoerd? Haal dan de stempels voor het paspoort op en reis door naar het Drents Archief.

Barbiepop en muskusrat
In het Drents Archief ontmoet je Patty van de Petticoats en ontdek je typische Amerikaanse producten in Drenthe. Wist je bijvoorbeeld dat de Barbie uit Amerika komt? En een stuk ouder is dan jouw (groot)ouders? Misschien weten ze nog wel wanneer ze Barbie voor het eerst zagen. Ga ook zelf aan de slag! Style je eigen vintage barbiepop en puzzel met een krant uit 1955. En wist je trouwens dat er diverse Amerikaanse planten en dieren in Drenthe te vinden zijn?  Heb je wel eens een muskusrat gezien? Of een Amerikaanse eik? Zorg dat je ook hier alle stempels voor in het paspoort verzamelt.

Yankee Doodle
Heb je alle stempels verzameld? Dan krijg je jouw boarding pass voor een bezoek aan Yankee Doodle! Bij het restaurant in Assen ontvang je op vertoon van de boarding pass een cadeautje. Volwassenen krijgen per persoon € 5,- korting. Maximaal twee volwassenen en één kind per pass en geldig van 27 februari t/m 4 maart 2018. Zeker zijn van een plekje? Reserveer dan van tevoren bij Yankee Doodle.

Prijs
Het programma is gratis toegankelijk voor kinderen en geschikt voor 4- tot 12-jarigen. Volwassenen betalen bij aanvang van het programma € 8,- per persoon voor het gehele programma (inclusief entree Drents Museum). Museumkaarthouders, Vrienden van Drents Archief/Drents Museum en beschermers van Het Drentse Landschap betalen € 5,- per persoon. Aanmelden is niet nodig, je kunt om 12.30, 13.00, 13.30, 14.00, 14.30, 15.00 of 15.30 uur starten met het programma. Het programma start bij het Drents Museum (groepsentree, Brink 3 Assen).

Voor wie: jond en oud
Wanneer: dinsdag 27, woensdag 28 februari en donderdag 1 maart 2018
Tijd: 12.00 – 17.00 uur
Waar: Drents Museum en Drents Archief

Dit programma is een samenwerkingsverband tussen Drents Archief, Drents Museum, Het Drentse Landschap en ICO Centrum voor Kunst & Cultuur.