Het Open Huis aan de Brink 25-26 in Assen bestaat in 2018 30 jaar.

20 november 15:50

Voor het Open Huis zijn: gastvrijheid, omzien naar de naaste, barmhartigheid en solidariteit de centrale begrippen.

Het Open Huis is in de eerste plaats een huis waar iedereen welkom is. Het is een inloophuis waar iedereen zich thuis kan voelen. Een  huiskamergevoel bieden is dan ook één van de belangrijke taken van het Open Huis. Dat proberen we op 6 dagdelen per week met al onze vrijwilligers te bereiken. Zo vieren we voor jong en oud uitgebreid al onze feestdagen. Hoogtepunten in het jaar zijn natuurlijk: Kerst, Sint-Maarten,

Stamppotbuffet, Sinterklaas, Pasen en Koningsdag. Dit zijn dagen waarop het contact tussen en met mensen heel belangrijk is. Even uit de sleur van alle dag en tot rust kunnen komen.

In de periode tussen Sinterklaas en Kerst willen we de saamhorigheid en het contact tussen mensen extra versterken door het organiseren van een klaverjas2daagse. (Zie bijgaande flyer voor meer details). Sport en spel brengt mensen dichter bij elkaar. Je ontmoet elkaar in een ongedwongen sfeer. Je eet met elkaar, je praat met elkaar. Kortom we proberen in de donkere dagen voor Kerst alvast in een bepaalde sfeer te komen.

Na de Kerstdagen gaan we in het weekend van oud en nieuw gezamenlijk oliebollen bakken. Ook dit versterkt de huiselijke sfeer in het Open Huis. In dit weekend zullen we naast de eigen gebakken oliebollen genieten van koffie of thee met knieperties.

En op 1 januari 2018 wanneer alle winkels, bibliotheken, bioscopen, cafés, restaurants etc. gesloten zijn, is het Open Huis geopend van 14.00 u – 17.00 u. en hopen we elkaar een gelukkig Nieuwjaar of veel Heil en Zegen voor het Nieuwe Jaar te wensen.  En natuurlijk onder het genot van koffie of thee met rollegies.

Kortom de komende maanden biedt het Open Huis uitgelezen momenten om anderen te ontmoeten, nieuwe contacten op te doen en met elkaar terug te kijken maar vooral ook vooruit te kijken.

Kom en ervaar zelf de goede sfeer in het Open Huis!

Openingstijden:

Woensdag:     10:00 – 12:00 uur

Vrijdag:           15:00 – 17:00 uur

Zaterdag:        14:00 – 21:00 uur

Zondag:          14:00 – 21:00 uur