Opening Sint- & Kersthuis Ceresplein

14 november 9:54

Op zaterdag 25 november wordt het Sint- & Kersthuis geopend in Assen. In dit feestelijke pand in het Mercuriuscentrum (naast Jamin op het Ceresplein) komt het ultieme decembergevoel tot leven. De aller kleinste bezoekers kunnen zich aan de hand van kinderworkshops en activiteiten compleet voorbereiden op de feestdagen. Het Sint- & Kersthuis is een samenwerking van het Mercuriuscentrum en winkelcentrum De Triade.

Van schminken tot een workshop pakpapier maken. In het Sint- & Kersthuis worden negen dagen lang de leukste activiteiten georganiseerd. Allemaal geheel gratis. Het programma begint op 25 november om 12.00 uur met de eerste leuke workshop. Natuurlijk komt Sinterklaas met zijn Pieten vanmiddag heel even op bezoek!

Als de Sint het land uit is, ligt de focus op Kerst. Laat je zo glamoureus mogelijk schminken en maak de mooiste kersthoeden, rendierhoorns en muziekinstrumenten voor de Kerstparade. Deze vindt plaats op zondag 24 december door De Triade en het Mercuriuscentrum.

Programma

25 november              Paard van Sinterklaas (12-16 uur)

Bezoek van Sinterklaas en zijn pieten (15.00 uur)

26 november              Paard van Sinterklaas (13-17 uur)

29 november              Pakpapier maken met letters (12-16 uur)

2 december                Pakpapier maken met letters (12-16 uur)

9 december                Schminken (12-16 uur)

16 december              Glitter en Glamour schminken (12-16 uur)

20 december              Kersthoeden, rendierhoorns & muziekinstrumenten maken voor de Kerstparade (12-16 uur)

23 december              Kersthoeden, rendierhoorns & muziekinstrumenten maken voor de Kerstparade (12-16 uur)

24 december              Kerstparade met de Kerstvrouw & Kerstengel door De Triade en het Mercuriuscentrum met zelfgemaakt hoeden, hoofdtooi en muziekinstrumenten (13-17 uur)