Optreden Kim Wilde in De Bonte Wever Assen

8 november 9:33

Popicoon Kim Wilde komt vrijdag 16 november naar Assen voor een optreden in De Bonte Wever. Het concert is onderdeel van haar ‘Here Come The Aliens’ tour, ter ere van haar gelijknamige nieuwe album. Naast nieuwe nummers komen ongetwijfeld ook megahits als ‘Kids in America’, ‘Cambodia’ en ‘Never Trust a Stranger’ voorbij. Het voorprogramma is in handen van de Haarlemse PYN. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar o.a. via de website van De Bonte Wever. 

Wie kent ze niet; de heerlijke new wave hits waarmee Kim Wilde in de eighties de Europese hitparades bestormde? Haar debuut ‘Kids in America’ werd in 1981 direct een internationaal succes, gevolgd door topsongs als Cambodia, View from a Bridge en Never trust a stranger. Niet minder dan dertig miljoen albums en singles heeft ze inmiddels verkocht en ruim dertig jaar na haar debuut, kent haar carrière een ‘tweede jeugd’. In 2018 toert de tijdloze popicoon door ons land.

Kim Wilde doet haar naam eer aan. Haar songs zijn soms een tikkeltje ruig, maar tegelijk gevoelig, door de aanstekelijk melancholieke klank van haar stem. Rock met een twist, die begin jaren ’80 de titel New Wave mee kreeg. Een stijl die goed in de smaak viel van het internationale poppubliek. In 1983 werd ze bij de Engelse BPI Awards uitgeroepen tot beste Engelse zangeres.

In de jaren ’90 laste ze een muzikale sabbatical in en vulde ze haar tijd met het moederschap en tuinieren. Maar Kim kwam terug, en hoe. In 2003 scoorde zij samen met de Duitse zangeres Nena de adembenemende tweetalige hit ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’. Vijf weken op nummer 1 in de Nederlandse hitparade. Dat succes markeerde haar comeback op het podium en in de studio. Met ‘You came’ scoorde ze in 2006 weer een hit en er volgden nog diverse albums. Afgelopen voorjaar bracht ze haar nieuwe album ‘Here Come The Aliens’ uit en die gaat gepaard met een tournee waarmee ze ook De Bonte Wever aandoet.

Voorprogramma: PYN
Na het maken van twee EP’s is PYN druk bezig met het schrijven van haar debuut plaat. Eerder al hoorden we haar invloeden vanuit de pop en de elektronische muziek, deze twee werelden gaat ze samenbrengen op haar eerste album. Het minimalisme vanuit haar jeugd op het platteland dat terugkomt in de dromerige zanglijnen en sounds in combinatie met stoere grooves die spiegelen aan haar nu avontuurlijke stadsleven. PYN haar muziek is te omschrijven als pop/disco van nu met een goed verhaal en daarmee een goede opwarmer voor Kim Wilde

Kaartverkoop
Kaarten voor het optreden op vrijdag 16 november in De Bonte Wever zijn nog verkrijgbaar via de website van De Bonte Wever, Ticketmaster en bij de receptie van De Bonte Wever zelf. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.debontewever.nl/events.