Overeenkomst voor 67 woningen Veemarktterrein

29 maart 9:23

Smit: ‘Dit bouwplan Asselyn past in de totale visie op het gebied Havenkwartier en Veemarktterrein. Deze visie is in 2013 meegenomen in het programma FlorijnAs. Het beoogde vliegwieleffect van de FlorijnAs krijgt nu vorm.’

Stadsvilla’s, appartementen en lofts
Asselyn krijgt een stedelijk karakter. Het plan omvat onder meer stadsvilla’s met vier bouwlagen en een tuin. Het ontwerp is gebaseerd op de pakhuizen uit het verleden. Op de hoeken van het nieuwbouwplan komen enkele appartementen en lofts. In het autoluwe deel komen hofwoningen. De hofwoningen, appartementen en lofts zijn zeer geschikt voor starters.

Voorinschrijving reeds gestart
Naar verwachting brengt de gemeente het bestemmingsplan dat nodig is voor de bouw na de zomer in procedure. Omwonenden van het Veemarktterrein krijgen dan gelegenheid om hier op te reageren. De bouw start waarschijnlijk in het voorjaar van 2019. De voorinschrijving van de woningen is inmiddels gestart via www.asselyn.nl.

Dichter Asselyn
De naam Asselyn verwijst naar de historie, net als de omliggende straten zoals het Abel Tasmanplein en de Paul Krügerstraat. Thomas Asselyn was een Nederlands dichter en schrijver uit de 17e eeuw. Credo vindt Asselyn passend, ook omdat Asselyn deels Assen in zich heeft.