PODIUM ZUIDHAEGE DEELS WEER OPEN

27 mei 9:23

Podium Zuidhaege opent per 2 juni weer de deuren, zij het volgens de regels van het RIVM en de Veiligheidsregio Drenthe. Vooral de privélessen en activiteiten voor kleine groepen kunnen weer beginnen. Mede op advies van Koornetwerk Nederland en KNMO moeten blaasorkesten en zangkoren voorlopig nog wachten tot ook zij weer samen kunnen musiceren.

De 1-op-1 en 1-op-2 (muziek)lessen, beeldende activiteiten, een aantal theoretische en coachende lessen en een deel van de theaterlessen mogen weer starten. Wel moet er voldoende afstand van elkaar worden gehouden en worden hygiënemaatregelen gehanteerd. Voor een aantal bewegingsactiviteiten is op dit moment nog niet duidelijk of deze alweer zijn toegestaan. Kleine evenementen tot 30 personen mogen alleen in Zaal de Schalm of in de HP Keuningzaal, afhankelijk van het soort activiteit. Om op 2 juni weer open te kunnen zijn er in het pand de nodige aanpassingen en een aantal regels opgesteld.

Algemeen directeur Poldy Koot: “We zijn blij dat we weer open kunnen! De veiligheid van onze huurders, bezoekers en medewerkers staat voorop. We beginnen voorzichtig en passen waar nodig maatregelen, procedures en looproutes aan. Maar we vinden het ook belangrijk om de cultureel ondernemers in ons pand te ondersteunen bij het hervatten van hun bezigheden. We blijven een aantal weken langer openen om de geleden schade een beetje in te halen en onderzoeken daarnaast of we – samen met ons netwerk – in de zomervakantie activiteiten kunnen opzetten.”

Podium Zuidhaege sloot op vrijdag 13 maart de deuren naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte over het coronavirus. Alleen de ook in het pand gevestigde Omroep Assen/Assen FM verzorgt nog dagelijks vanuit Podium Zuidhaege de vaste ochtendprogramma’s.

De medewerkers van Podium Zuidhaege en van andere organisaties die in het pand kantoor houden, zoals het ICO en het Jeugdfonds Sport & Cultuur, blijven nog zo veel mogelijk vanuit huis werken, volgens de richtlijnen van het RIVM.