-PREGO – MEDITERRAANSE GASTVRIJHEID IN DE BINNENSTAD

13 juni 14:00

Zaterdag 22 Juni tussen 12:30 en 17:00 uur zal een versierde karavaan met dj’s van het techno festival Uhm en dansende mensen door de binnenstad trekken.
In samenwerking met de MKB Retail en het OFA bieden winkeliers op hetzelfde tijdstip hapjes en drankjes aan en maakt het publiek kans op leuke prijzen na een aankoop in de winkel. De winnaars van de prijzen worden tussen 16:00 en 17:00 uur op het Koopmansplein bekend gemaakt of de winnaars worden per email op de hoogte gebracht. Prego betekent ‘alsjeblieft’ in het Italiaans en sluit mooi aan bij de tentoonstelling Sprezzatura in het Drents museum en ook bij het Uhm festival waarbij de mediterraanse sfeer centraal staat.

De dag staat in het teken van gastvrijheid en gezelligheid op straat, wat zo typerend is aan de mediterraanse landen zoals Spanje en Italië. De route die de karavaan zal afleggen komt langs de Oudestraat, Ceresplein, Triade, Pomppleintje, Gedempte Singel, Koopmansplein en tot slot de Markt. Na 17:00 uur zal de Uhm Karavaan naar de Markt rijden voor nog een paar uur muziek om aandacht te schenken aan het techno festival wat op zaterdag 6 Juli plaats vindt aan de Havenkade/Blauwe As. Tickets voor het Uhm festival worden 22 Juni voor een gereduceerde prijs verkocht. Voor meer informatie ga je naar www.facebook.com/uhmfestival of www.uhmintheheartof.com