Programma jubileumeditie Preuvenement bekend

8 juli 8:35

Op 24 en 25 augustus 2019 vindt voor de vijfde keer het Preuvenement plaats in de Gouverneurstuin in Assen. De voorbereidingen zijn in volle gang en inmiddels kunnen we de line-up van het kunstprogramma en de deelnemende horecaondernemers bekendmaken.

De acts dit jaar zijn een mooie mix van verschillende muziekstijlen: rock ’n roll, blues, Groningstalige liedjes, Drentse pop en klassieke muziek wisselen elkaar af. Naast een veelzijdige muziek- en theaterprogrammering kan de bezoeker genieten van de lekkerste hapjes en drankjes die Asser horecaondernemers ter plekke bereiden.

Headliners Preuvenement 2019
Op het Sligro/DNK stage speelt onder andere het Groningse kleinkunst duo Pé & Rinus en verzorgt The Kik een Neerlandstalig feestje van beatmuziek. Voor de echte liefhebbers van soul en gospel is rijzende ster Georgina Peach een aanrader, die zich laat begeleiden door de uit gelauwerde muzikanten samengestelde band The Savoys. Thijs Boontjes brengt de voetjes van de vloer met zijn dans en showorkest. De Nieuwe Kolk programmeert een aantal artiesten die later in het seizoen met een avondvullend programma in hun theater te zien zijn, zoals The Bluebirds met americana en countryliedjes, LAVALU met dromerige pianomuziek geïnspireerd op Bach en Pärt en zanger-gitarist Ed Struijlaart die met zijn muzikanten een ode aan de gitaar brengt.

Cultuurprogramma
Naast muziekoptredens biedt het Preuvenement voorproefjes van het culturele seizoen op het gebied van theater, film, cabaret en beeldende kunst. Zo is er een kleine bioscoop van DNK, presenteert Kunst aan de Vaart zich, vult Podium Zuidheage een volledig programma en is ook het Drents Museum van de partij. De allerjongste bezoekers kunnen zich weer heerlijk vermaken in de ballenbak en bij knutselworkshops in de Kids Area. Nieuw dit jaar is het programmaonderdeel Welcome to the Playgound in samenwerking met het ICO Kunstencentrum, waarbij de Brink op zaterdag 24 augustus het domein is voor jongeren, met dancebattles, de Kunstbende, Digital Art Factory en voorstellingen van Garage TDI.

Eten en drinken
De culturele voorproefjes kan de bezoeker afwisselen met een keur aan culinaire proeverijen. Verspreid door de Gouverneurstuin en op de Brink staan zo’n dertig verschillende horecaondernemers die elk een kleine proeverij aanbieden voor een zachte prijs. De bezoeker kan zo op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende culinaire hoogstandjes die Assen te bieden heeft. Van de partij zijn oudgedienden zoals Zusjes de Boer met hun speciaalbieren, Bij Jaap met zijn culinaire smaaksensaties en wijnen en De Bakker & De Schenker met broodspecialiteiten, maar ook nieuwkomers zoals Bar-Bistro The Black Tie, koffie van de Fox Barista en de Gehaktballen Expres bevolken het Preuvenement.

Op de Facebookpagina en de website preuvenementassen.nl staat meer informatie en nieuws over het festival, het volledige programma en alle deelnemende horeca.