Programma Popronde Assen bekend

10 september 15:38

Het grootste rondreizende festival van Nederland doet dit jaar 41 steden aan, Assen maakt vandaag haar programma bekend. Oa. Tessel, Dan August, Ben Forte, Laura, Tricklebolt en Sterre Weldring komen naar het centrum van Assen. In totaal zullen dit jaar 21 acts zich in Assen presenteren.

De locaties
Twaalf locaties in het centrum van Assen vormen de etalage voor opkomend Nederlands talent: New Café Image, Lodewijk Napoleon, Hotel de Jonge, De Heeren Hofsteenge, De Witte Bal, Het huisje in de tuin, Podium Zuidhaege, Manolitos, Zusjes de Boer, t’ Wapen, De Black Tie en De Dependance. Deze locaties openen op donderdagavond 17 oktober gratis de deuren voor het publiek.

Het programma
Om 20:00 start het programma met Wies bij Hotel de Jonge en opent Lorrèn bij Podium Zuidhaege. Daarna kan er uitgeweken worden naar de andere locaties in het centrum. Van luisterliedjes tot acts die het dak eraf spelen. Het programma is zeer gevarieerd. In New Café Image spelen dit jaar drie bands die geselecteerd zijn door 3voor12. In Hotel de Jonge de bands die geselecteerd zijn door Oor. Vanaf 23:15 uur barst in café De Witte Bal de afterparty los. SpeakEasy sluit daar het festival in Assen af.

Over de Popronde
De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 12 september tot en met zaterdag 30 november reizen de 145 geselecteerde Popronde bands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten – langs 41 steden door het hele land. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat, Chef’Special, Rondé en My Baby. Iedere stad heeft zijn eigen unieke programmering. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

De Popronde bestaat dit jaar 25 jaar en het is voor Assen de 5e editie. De Popronde Assen wordt gecoördineerd door Tamara Boor en Levi Vandenberg. Samen met de locaties hebben zij het programma voor Assen samengesteld. Hierbij is gekeken naar de voorkeur van de locaties, een evenwichtige verdeling van muziekstijlen en een programma dat is afgestemd op de doelgroep in Assen.

Meer informatie over de Popronde, de selectie van 2019 en het programma van Assen is te vinden op https://www.popronde.nl/steden/assen Binnenkort volgt een handige time table. Deze zal verschijnen op de facebookpagina van popronde Assen: facebook.com/poprondeassen