Pure-Kids en Fievelekwint Floreren slaan de handen ineen

16 december 9:46

Een volwaardige organisatie waar ieder kind terecht kan, óók als hij of zij extra hulp nodig heeft. Daar droomden oprichters Femke Doevendans en Ina Kuperus sinds de start van Pure-Kids over. Twee jaar na de opening van hun kinderopvang is die droom – met een samenwerking met Fievelekwint Floreren – uitgekomen.

Ieder kind is in zijn puurheid uniek. Ook nu Pure-Kids groter wordt, blijft dat de visie van de kinderopvangorganisatie voor reguliere en gespecialiseerde opvang. “We nemen bij Pure-Kids de tijd voor het kind, zodat het zelfbewust, vol zelfvertrouwen en zelfstandig zijn of haar weg kan vinden”, leggen oprichters Femke Doevendans en Ina Kuperus uit. “Succesgevoel opdoen is daarbij heel belangrijk. Daarom kunnen kinderen bij ons écht zijn wie ze zijn.”

Uitbreiding
De kinderopvang breidde eerder dit jaar uit. Voor lange tijd deelde Pure-Kids het gebouw aan de Reest 2 met zorgorganisatie Icare. Toen Icare vertrok, nam Pure-Kids het hele gebouw over. Hiermee kregen alle groepen extra ruimte en een eigen buitenspeelplein. Daarnaast ging de kinderopvangorganisatie samenwerkingen aan met onder meer orthopedagoog Wout de Vries. Hij is binnen Pure-Kids medeverantwoordelijk voor de zorgplannen voor kinderen.

Samenwerking met orthopedagogische praktijk
Maar daar bleef het niet bij. Onlangs gingen Doevendans en Kuperus ook de samenwerking aan met drs. Antoinette Nijs – de Boer, orthopedagoog generalist en eigenaar van Fievelekwint Floreren. De orthopedagogische praktijk voor leer- en gedragsproblemen heeft al locaties in Hoogeveen en Hollandscheveld en opent nu een derde vestiging in Assen. Het team van Fievelekwint Floreren helpt Pure-Kids bij observaties, vragen van medewerkers en diagnostiek en behandeling. Het grootste voordeel hiervan is, dat de onderzoeken hiervoor nu in een veilige omgeving en binnen de organisatie kunnen worden uitgevoerd. Wel zo fijn voor de kinderen. De samenwerkingen zorgen daarnaast voor extra inhoudelijke kennis van en over de kinderen op de opvang. Dit biedt het team van Pure-Kids nog meer handvatten om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden en waar nodig te helpen.

Speciaal project voor thuiszitters
Pure-Kids en Fievelekwint Floreren starten samen ook een nieuw project, speciaal voor de thuiszitters die worden opgevangen bij Pure-Kids. Het project heeft als doel om deze kinderen opnieuw te laten instromen binnen het onderwijs. Er wordt een zogenoemd ontwikkelingsperspectiefplan opgesteld, waarmee de kloof tussen school en zorg wordt verkleind. Door te voldoen aan specifieke onderwijs en pedagogische behoeften kan een kind zich ononderbroken ontwikkelen.