RABOBANK VERLENGT SPONSORING WV MAR MET DRIE JAAR

26 april 11:17

Assen 23 april 2019:  Dinsdag 23 april werd de handtekening opnieuw onder het sponsorcontract gezet door Karl Pladdet, manager bedrijven, van Rabobank Assen – Noord Drenthe. ‘Talent of liefhebber, we delen dezelfde passie’ is het motto WV Meteoor Assen-Roden (MAR). Iedereen die wielrennen leuk vindt is welkom, maar wedstrijdwielrennen is wel het grootste aandachtspunt. Met 116 leden waarvan 35 renners en rensters tussen de 6 en 14 jaar heeft de MAR een van de grootste jeugdafdelingen van het noorden. De renners komen niet alleen uit Assen en Roden, maar ook uit omliggende dorpen zoals Rolde, Annen, Vries, Zuidlaren, Gieten en omstreken. “Heel Noord Drenthe wordt langzamerhand vertegenwoordigd op de ledenlijst”, vertelt penningmeester Paul Kreulen.

Rabobank verlengde niet voor het eerst het sponsorcontract met de wielervereniging. “Rabobank sponsort de vereniging al zo lang als ik lid ben. En dat is toch als minstens zo’n 12 jaar.”, aldus jeugdtrainer en secretaris Kees de Jong. “Wielrennen is een prachtige sport waaraan miljoenen Nederlanders plezier beleven en een groot deel van die Nederlanders is klant van de Rabobank”, aldus Pladdet. “En met de provincie Drenthe op nummer 1 als fietsprovincie van Nederland, kunnen wij als lokale bank niet ontbreken in het partnership met een vereniging als de MAR.”, vult hij aan. Een vereniging staat of valt met sponsoren. Want WV MAR traint niet alleen voor wedstrijden, maar organiseert ook zelf koersen. Zo staan dit jaar op de planning: de jeugdronde van Rolde, het wielerweekend Gieten, maar ook de tijdrit in Odoornerveen. Daarnaast gaan de renners twee keer per jaar op trainingskamp. Dat is goed voor de onderlinge verbinding en bovendien worden er ook flink wat kilometers weggetrapt.

Naast dat de MAR een flink aantal jeugdrenners heeft, weten ook nieuwelingen (15 en 16 jarigen) en junioren (17 en 18 jarigen) de vereniging te vinden. Voor de meiden is er dit jaar een samenwerking aangegaan met twee Drentse verenigingen onder de vlag ‘MPE cycling team’. Oud profrenner Berden de Vries is naast Henk Walters aangesteld om de trainingen vorm te geven voor de nieuwelingen en junioren. Dat dit zijn vruchten afwerpt is te zien in de laatste uitslagen. Nieuweling Joost Brinkman uit Noordlaren (Nederlands Kampioen veldrijden) heeft dit seizoen al getoond dat hij ook op de weg zijn mannetje staat. Junior dame Iris Schultinga (Zuidlaren) won in het paasweekend een toonaangevende wedstrijd: de omloop door het land van Kleine Hein. In de jeugdwedstrijden wint Thom van der Werff uit Annen vele gouden plakken. Dit zijn een paar namen die dankzij sponsoring van onder andere Rabobank, zichzelf naar een hoger plan kunnen tillen. Zo zijn profrenners Bert-Jan Lindeman, Marc de Maar en Martijn Verschoor ook in het verleden in aanraking gekomen met de wielersport en fietsten zij hun eerste meters op de wielerbaan in Assen.

Een primeur voor de vereniging is dat er enkele renners met een verstandelijke beperking lid zijn geworden van de MAR. Deze tak van de vereniging staat nog in de kinderschoenen, maar laat blijken dat de maatschappelijke rol tevens belangrijk is voor de vereniging.