Route Jack wil dertigduizend euro bijeen fietsen

2 juli 9:55

Via theater meer aandacht voor mensen met depressie

Aanstaande donderdag 4 juli vertrekt een bont gezelschap fietsers en begeleiders richting Parijs om geld in te zamelen voor een nieuwe theaterproductie. Het gaat om veertig mensen van Stichting Route Jack die willen dat er een schoolvoorstelling gemaakt gaat worden over de impact van depressies bij jongeren. Drents JeugdTheater Garage TDI is benaderd voor de uitvoering van het concept en wil er graag mee aan de slag. Komende dagen gaat men voor het benodigde geld op de pedalen.

De fietsers zijn familie, vrienden, bekenden en collega’s van Jack uit Rolde die in 2017 overleed aan de gevolgen van de ziekte depressie. Ze vertrekken 4 juli uit Vlissingen en worden vergezeld door een kookploeg en mecaniciens. De fietsers rijden voor de tweede keer een groot deel van de route die Jack zelf in 2015 reed, voordat hij werd getroffen door een zware depressie. Op 6 juli zullen ze finishen in Parijs.

Vorig jaar lag bij de eerste editie van Route Jack de nadruk op het in herinnering te houden van Jack.  Nu wil de Stichting meer naar buiten treden en met een sponsortocht geld inzamelen om oorzaken en gevolgen van depressies beter bespreekbaar te maken.  Een voorstelling voor scholieren in het voortgezet onderwijs lijkt hen daarvoor een geschikte manier. Garage TDI reageerde enthousiast op het idee en wil de voorstelling vanaf volgend jaar meermalen in Assen (en omgeving) gaan spelen. Scholen zullen bij de voorstelling ook (les)materiaal voor leraren en mentoren ontvangen.

Iedereen kan met een gift meehelpen de nieuwe theater(onderwijs)voorstelling tot een succes te maken. Doneren kan via de website van Route Jack: www.routejack.nl/doneren. Op deze site is ook de precieze route te zien die de fietsers gaan afleggen.