Showcasefestival Drentsch Peil XL komt naar Assen

7 augustus 14:50

Het weekend van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september staat geheel in het teken van muzikale talentontwikkeling. Het grootste showcasefestival voor Drentse muzikanten, Drentsch Peil XL strijkt in het derde weekend van september namelijk neer in Meppel, Emmen en Assen. Zeven geselecteerde, aanstormende Drentse talenten zullen hun kunsten gaan vertonen op zes podia, verdeeld over de drie bovengenoemde steden.

Meedoen is belangrijker dan ‘winnen’: Drentsch Peil XL is namelijk bedoelt om de lokale acts een duwtje in de rug te geven. Eerder dit jaar waren er al ‘peilsessies’ waarbij werd gemeten waar elke deelnemer zich bevond in het traject. Met de nodige feedback en tips hebben de acts de gehele zomer de tijd gehad om zich voor te bereiden op het aansluitende showcastefestival in drie Drentse steden.

Daar blijft het niet bij: Drentsch Peil nodigt namelijk ieder jaar een aantal ‘support-acts’ uit, acts uit de rest van Nederland die net een stapje verder in hun carrière zijn dan de geselecteerde Drentse muzikanten. Dit jaar zijn dat The Vices, No Wow, Anemone, Sorry John en Aufglauft. In Assen is dat Aufglauft. Daarnaast worden er drie acts uitgenodigd om deel te nemen aan het interprovinciaal coachingtraject Hit The North en mogen spelen op Eurosonic en één van de noordelijke Bevrijdingsfestivals.

Drentsch Peil werd ooit opgericht als onderdeel van een drieluik ‘peilen’ in de Noordelijke provincies. En waar Frieschen Groningsch Peil na een korte levensduur stopten, pakte Stichting The Bake Shop, de organisator van Drentsch Peil door. In 2016 werd er gefuseerd met festival Speakers met Kopp’n, en ontstond Drentsch Peil XL.

Het volledige programma voor Drentsch Peil XL is te vinden op www.drentschpeilxl.nl. Zie bijlage voor de poster van Drentsch Peil XL in Assen met bijbehorende locaties en tijden.

Deelnemers dit jaar zijn: Tim Kamphuis, Same Old, Silent Hill, Moonradio, Satter Ft Beansprout, Jooz en Isa Zwart.