Signeersessie en proeverij Natascha van der Stelt – Bakken zonder suiker en tarwe

23 juli 8:51

Zaterdag 10 augustus komt Natascha van der Stelt naar van der Velde Boeken Assen. Ze zal haar nieuwe boek Natascha Bakt signeren en uiteraard en kun je komen proeven hoe suiker- en tarwevrij gebak smaakt. Daarnaast is ook alle gelegenheid om haar vragen te stellen  over het maken van gebak zonder suiker en tarwe.

(Proeverij // Boekverkoop // Signeren // Datum: zaterdag 10 augustus // Tijdstip: 14.00 uur – 16.00 uur// Locatie: Van der Velde Boeken Assen // Entree :  gratis )

Natascha bakt  –  zonder suiker en tarwe

Lekker gebak zonder toegevoegde suikers en tarwe: het lijkt onmogelijk maar toch kan het! Natascha bakt bevat ruim 60 recepten voor iedereen die bewust wil genieten. Koekjes, cake, taart, brood en andere zoete en hartige lekkernijen, allemaal zonder suiker, honing of suikervervangers, maar met smaakmakers als fruit, kaneel, kokos en vanille.

De basis van vrijwel alle recepten is havermeel, soms aangevuld met rogge, waardoor de meeste recepten glutenvrij zijn. In Natascha bakt vind je recepten voor zowel typisch Nederlands (streek)gebak, zoals stroopwafels, poffert, gevulde koken en ontbijtkoek, als voor internationale all-time favourites zoals brownies, scones, cantuccini en platbrood.

Natascha van der Stelt  

Ergens in mijn middelbare schooltijd bakte ik mijn eerste appeltaart en mijn eerste cake. Mijn opa die bakker was geweest, leerde mij deeg kneden en gaf mij het recept voor de perfecte cake. Wat later kreeg ik zijn bakgereedschap, waaronder een loodzware maar o zo handige deegroller met kogellagers omdat hij zelf niet meer kon bakken. Daarnaast gaf hij mij het grootst denkbare compliment: hij vond mijn zelfgebakken appeltaart lekkerder dan die uit de winkel.

Bakken associeer ik met feest en het leven vieren. Er gaat hier geen verjaardag voorbij zonder dat ik de dagen ervoor uitgebreid taarten, cakes en koekjes heb gebakken. Ook nu ik mijn eetpatroon heb veranderd en een paar keer in de week alternatieven voor brood, quiche en koekjes bak, blijft het feestelijke gevoel.