Signeersessie Maarten Kolsloot – FC Emmen. Een droomseizoen

3 juni 16:01

Zaterdag 15 juni van 13:15 uur t/m 14:15  uur is sportjournalist en auteur Maarten Kolsloot bij Van der Velde Boeken Assen aanwezig om zijn recent verschenen boek FC Emmen. Een droomseizoen te promoten en te signeren. Speciaal voor Vaderdag komt er “surprise guest” mee.

(Signeren // Meet& Greet // Boekpromotie// Boekverkoop // Op de foto met…. // Datum: Zaterdag 15 juni // Tijdstip: 13:15 uur t/m 14:15 uur// Locatie: Van der Velde Boeken Assen // Entree: gratis)

De vaak verguisde voetbalclub FC Emmen promoveert in mei 2018 voor het eerst in haar bestaan naar de eredivisie. Heel Drenthe, toch meestal wat somber van aard, is euforisch. Het is bijna niet te bevatten. Is dit de club die enkele jaren geleden op sterven na dood was?
De maanden na de promotie komen de veranderingen in ijltempo op de club en haar medewerkers af. Wat doet dat met de talloze kleurrijke karakters die er rondlopen? Hoe overleeft het arme FC Emmen in de eredivisie?

Maarten Kolsloot volgt de club in haar wonderlijke eerste jaar in de eredivisie. Hij spreekt alle betrokkenen, reist mee naar wedstrijden en trainingskampen, houdt een dagboek bij, vlogt erover voor NOS Sport, en maakt mee dat FC Emmen eindigt op een fraaie veertiende plek.

FC Emmen. Een droomseizoen gaat over mensen die zichzelf vaak als klein zien en eigenlijk altijd worden onderschat. Over ambitieuze clubmensen die heel graag met de grote jongens mee willen doen. Het is een vrolijke beschouwing over een Nederlands voetbalwonder.

Maarten Kolsloot
Maarten Kolsloot (1982) is sportjournalist en Amerika-kenner. Hij geeft op Radio 1 regelmatig commentaar op Amerikaanse sporten. Voor het ANP was hij correspondent in de VS. Zijn artikelen verschenen o.a. in Het Parool en NUsport Magazine.

Hij schreef diverse honkbalboeken; STRIKE OUT won op een haar na de Nico Scheepmakerbeker voor beste sportboek. Het afgelopen jaar volgde hij FC Emmen voor NOS Sport.