SPANNENDE WICHELROEDEWANDELING LANGS MANNEN EN VROUWENPLEKKEN

28 mei 13:37

De in Assen geboren historicus Girbe Buist organiseert samen met de wichelroedeloper Johannes Zoet een wichelroedewandeling langs bijzondere plekken in Assen.

Tijdens deze wandeling vertellen zij tevens boeiende verhalen bekende en minder bekende mannen en vrouwen uit Assen.

Deze wandeling wordt georganiseerd in het Drents Geschiedenisfestival en vindt plaats op zondag 7 juni van 13:30 tot 16:00. Er wordt gestart bij de ingang van het Drents Museum.

Spannende verhalen
In het manuscript Demonoloatreiae uit 1595 staat een anekdote over een graancirkel in Nederland. Een rechter vermeldt hierin een rechtszaak die ongeveer vijf jaar voor het uitkomen van het manuscript, vermoedelijk in Drenthe bij Assen heeft plaats gevonden. Een “cirkelvormig spoor van afdrukken van paardenhoeven ”in een veld zou door “dansende heksen” zijn gemaakt.

Als dit bericht klopt is hier  sprake van de oudste vermelding van een graancirkel in Europa.

Dit is één van de verhalen, die aan bod komen tijdens de wichelroedewandeling  in Assen. Ook wordt ingegaan op de juffers van het Asser klooster, Bartje, de moord in het Asser bos, Bottentinus , de bollenavonden en bekende en minder bekende mannen en vrouwen uit Assen.

Mannen en vrouwenplekken.
Volgens de Geomantie (leer van de aarde) lopen  er energiebanen door Assen en andere steden . Deze energiebanen worden ook wel leylijnen genoemd en fungeren als kanalen voor kosmische energie.

Op plekken waar deze energiebanen elkaar kruisen ontstaan knooppunten van energie, die ook wel leycentra of krachtplekken worden genoemd. Eigenlijk zijn de leylijnen en leycentra goed vergelijkbaar met de meridianen en de acupunctuurpunten van het menselijk lichaam waardoor de levensenergie van de mens stroomt.

De krachtplekken  kunnen zowel mannelijke als vrouwelijke energie bevatten. Bij vrouwelijke of maanplekken  draait de energie links om en heeft deze een kalmerend effect. Bij mannelijke of zonneplekken draait de energie rechtsom  en heeft deze een activerend effect.

Tijdens de wandeling leer je hoe je met een wichelroede deze mannelijke en vrouwelijke plekken kunt opsporen. Ook hoor je hoe je met dit instrument aardstralen en onderaardse gangen kunt vinden.

De wichelroedewandeling duurt twee en een halve uur en kost 15.00 (inclusief wichelroede)

Je kunt je aanmelden via  de website www.pelgrimspad.nl. Conform de Coronarichtlijnen kunnen er maximaal acht gezonde mensen deelnemen

Voor meer informatie kun je terecht bij contact@pelgrimspad.nl of telefonisch via 06-22621698.