Spoken gezocht!

20 augustus 12:43

De spokentocht Assen ontstond als een eenmalige activiteit georganiseerd door jongerensoos New Edition in Baggelhuizen. “Dat was in 2008”, vertelt Alette Beeksma, die samen met Bauke de Vries verantwoordelijk is voor de organisatie van de spooktocht. “We hadden destijds twaalf spoken in het veld en vijftig wandelaars.” De spokentocht Assen is in de loop der jaren uitgegroeid tot de grootste spooktocht van het noorden met 400 wandelaars en meer dan honderd professioneel geschminkte spoken, waarbij alles uit de kast wordt gehaald voor een enge ervaring.

“Omdat we dit jaar ons tienjarig jubileum vieren gaan we echt een superspooktocht organiseren. We vertrekken dit keer vanuit Hotel Van der Valk. De tocht leidt wel net als voorgaande jaren naar het gebied rond de Baggelhuizerplas. We hebben verschillende ‘rayons’, die houden we nog even geheim, maar er zit sowieso één rayon bij waar veel mensen niet zo van gecharmeerd zijn…”

Om spook te zijn moet je 16 jaar of ouder zijn. Op de dag van de spooktocht ben je vanaf 13:00 uur aanwezig om aangekleed en geschminkt te worden. Vanaf 19:00 uur staan de spoken in het bos tot ongeveer 1:00 uur ’s nachts. Mensen kunnen zich opgeven via de site www.spokentochtassen.nl of via Facebook (www.facebook.com/despokentochtvanassen/).

Jongeren mogen deze uren ook gebruiken als maatschappelijke stage.

De jubileumeditie van de Spokentocht Assen is op 13 oktober 2018. “En het belooft weer enger dan voorgaande jaren te worden”, vertelt Beeksma. Kaarten zijn reeds verkrijgbaar via de website. “Je kunt er beter vroeg bij zijn. We mogen maar 400 mensen toelaten tot de Spooktocht.”