Stageband Jazz Orchestra speelt ‘Six Decades of my Father’

12 april 16:10

Stageband Jazz Orchestra uit Groningen speelt rond de paasdagen de compositie ‘Six decades of my Father’ van componist Marco Kerver. “Een traditie in wording, aldus Kerver, voor muziekliefhebbers die eens iets anders willen dan de Matthäus Passion met Pasen”. Six decades of my Father is een avondvullend concert voor iedereen die van jazz- en bigbandmuziek houdt, maar ook voor de minder ervaren luisteraar.

Ode aan een vader
In deze suite beschrijft Kerver het leven van zijn vader. Hij schetst een muzikaal beeld van een generatie die net na het begin van de tweede wereldoorlog geboren werd en opgroeide met de tekorten in de wederopbouw maar ook van de vrolijke jaren zestig. Een muzikale ode aan een man en zijn generatie. De gevarieerde compositie leidt de luisteraar langs verschillende bigband-stijlen van de afgelopen zestig jaar.

Stageband en Treats: mooie combinatie van muziek en zang
De Stageband bespeelt al ruim dertig jaar de jazzpodia van Nederland met grensverleggende jazz composities. De gedreven muzikanten zijn perfect op elkaar ingespeeld en gaan tot het uiterste om het publiek steeds weer verrassende, kwalitatief hoogstaande optredens te bieden. Het met vele internationale jazzprijzen onderscheiden orkest wil met dit type concert de jazzbeleving uitbreiden van de kroeg en festivals naar de intieme sfeer van het theater. De Stageband heeft ook dit jaar het vermaarde vocale jazz kwartet Treats uitgenodigd voor de vocalen. Treats zingt met name uitdagende en spannende close harmony jazz arrangementen.

Data en tijden
De concerten vinden plaats op 16 april in De Meerpaal Dronten, 18 april in Martin Plaza Groningen, 19 april in Theater de Bres Leeuwarden en 20 april in Theater Zuidhaege in Assen. Kijk voor kaarten en meer informatie op www.jazzsuite.nl.