Start Daily Mile met Erben Wennemars en leerlingen Assen op 9 april

3 april 15:45

 Dinsdag 9 april is de kick-off van The Daily Mile in Assen samen met Erben Wennemars en ongeveer 400 leerlingen van Assen.

Het doel van de Daily Mile is heel simpel: blije en fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school. The Daily Mile werkt voor leerlingen, leerkrachten en de school. Erben Wennemars is een groot fan en ambassadeur van de Daily Mile.

Leerlingen zitten heel veel op school en het ‘zitten’ wordt ook wel het nieuwe roken genoemd. Daar is The Daily Mile het antwoord op. De Daily Mile duurt slechts ongeveer 15 minuten en stimuleert voldoende bewegen en een gezondere leefstijl op school. Het is sociaal en niet-competitief. Ieder kind kan meedoen en het is makkelijk uit te voeren voor scholen.Het blijkt dat als kinderen dagelijks in de buitenlucht bewegen tijdens schooltijd de concentratie verbetert en bovendien zorgt een gezonde leefstijl ook voor betere (school)prestaties. En iedereen weet hoe fijn het is om een frisse neus te halen.

VaartWelzijn heeft in samenwerking met het Dr. Nassau College Penta en JOGG Assen het plan opgevat om The Daily Mile bij alle scholen in Assen te introduceren. Een mooi initiatief om op deze dag met alle jongeren in Assen te lopen. Alle scholen in Assen, PO, VO en MBO, zijn benaderd om zich hierbij aan te sluiten.

Op dinsdag 9 april om 9.00 uur gaan Erben Wennemars en de leerlingen starten met The Daily Mile op het plein van het Dr. Nassau College Penta. Elke school is uitgenodigd om met een groepje leerlingen en docenten mee te lopen, zodat heel Assen hierbij vertegenwoordigd is. De organisatie van dit event wordt ondersteund door studenten van het Drenthe College.
Natuurlijk is het de bedoeling dat het lopen van The Daily Mile vanaf 9 april door de scholen in Assen opgepakt gaat worden en een aantal keren per week wordt gedaan. Om scholen hieraan te blijven herinneren heeft VaartWelzijn een stoeptegel aan elke school geschonken met Start/Finish.

Loopt u mee?