Stichting Vocalin Drenthe eert Poolse bevrijders met een bijzonder project

29 november 11:24

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Emmen werd bevrijd door Poolse troepen. Het concert OVERleven en dood van Vocalin Drenthe is voor een belangrijk deel een eerbetoon aan onze Poolse bevrijders.

Tijdens het concert op zondag 3 mei 2020 om 20.00 uur in de Grote Kerk in Emmen voert Vocalin Drenthe het Requiem van Fauré en een aantal delen van The Peacemakers van Sir Karl Jenkins uit.

Burgemeester Eric van Oosterhout opent als ambassadeur van Vocalin Drenthe het concert.

Het Requiem van Fauré wordt door Vocalin Drenthe ook op 10 april om 20.00 uur in de Stefanuskerk in Westerbork uitgevoerd.

Requiem van Fauré

De twee kernwoorden van dit muziekstuk zijn intimiteit en gelukzaligheid. Het Requiem behoort tot de bekendste werken van de Fransman Gabriel Urbain Fauré. De tijdgenoot van Claude Debussy en Maurice Ravel is bekend om zijn pianomuziek, kamermuziek en liederen. Hij wordt gezien als een belangrijke vernieuwer van de Franse religieuze muziek.

The Peacemakers van Sir Karl Jenkins

Vocalin Drenthe zingt een aantal schitterende citaten van de vredestichters zoals Maarten Luther King, Francisus van Assisi, Mandela en Anne Frank die op muziek zijn gezet door Sir Karl Jenkins. Naast hoboïst van het National Youth Orchestra of Wales werd de Welshman ook bekend als jazz- en rockmuzikant. Tussen 1972 en 1984 speelde Jenkins toetsen en rietblazers in de beroemde popband Soft Machine.

Benieuwd? En wilt u meezingen in dit project?

Er is nog plaats voor een aantal enthousiaste zangers. Voor meer informatie en aanmelding: vocalindrenthe.nl/aanmelden

Solisten en begeleiding

Wendy Roobol – sopraan

Jasper Schweppe – bariton

Het Ensemble Conservatoire (symfonieorkest) en Karel van den Berg (organist) verzorgen tijdens de concerten de begeleiding.

De algehele leiding is in handen van dirigent Roelof Bosma.

De organisatie is in handen van stichting Vocalin Drenthe.

Stichting Vocalin Drenthe heeft als doel culturele activiteiten op muzikaal gebied, voor alle leeftijdsgroepen te ontplooien.