Stof tot Nadenken…

31 oktober 9:30

Ethisch fashion styliste Ashna Chhatta verzorgt op woensdagavond 6 november in de Opstandingskerk in Assen een lezing met als thema ‘Stof tot Nadenken, op weg naar een duurzamere garderobe’. Zij gaat in op de herkomst van kleding en de impact van de kledingindustrie en geeft advies hoe je als consument meer verantwoorde keuzes kan maken.

De Protestantse Gemeente Assen organiseert traditioneel op Dankdag voor Gewas en Arbeid een lezing rond het onderwerp duurzaamheid. Dit jaar is het thema van de dankdaglezing ‘Stof tot Nadenken, op weg naar een duurzamere garderobe’. Spreker is ethisch fashion stylist Ashna Chhatta.

Na haar studie aan de modeacademie werkte Ashna Chhatta als artdirector en modestylist en ontdekte de duistere kant van de fashionindustrie. In een maatschappij waar alles sneller en goedkoper moet blijkt de mode-industrie een van de grootste boosdoeners op het gebied van milieuvervuiling en schending van mensenrechten. Ashna Chhatta draagt haar visie op fashion aan de buitenkant en ziet kleding en styling als een uiting van zelfliefde en zelfexpressie. Ze neemt de bezoekers op sleeptouw richting een verantwoorde, tijdloze en duurzame garderobe. Het gaat daarbij over eerlijke kleding: eerlijk voor het milieu, voor de boeren, voor de makers, voor de dragers, voor de hele keten. Chhatta wil een alternatief bieden voor goedkope en snelle kleding en een breder draagvlak voor liefdevolle en duurzame mode te creëren. Ze laat zien dat mode met oog voor mens en natuur niet ingewikkeld hoeft te zijn en tot bijzondere en exclusieve mode leidt.

De dankdaglezing met Ashna Chhatta is woensdagavond 6 november in de Opstandingskerk, Wilgenbeemd 2 te Assen. Aanvang is 19:30 uur. Inloop vanaf 19:00 uur. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage voor de onkosten wordt op prijs gesteld.