Succesvolle natuurfilm WILDERNIS IN DRENTHE te zien in Grolloo

4 september 8:22

De succesvolle natuurfilm WILDERNIS IN DRENTHE van het bekende Drentse natuurfilmersechtpaar Henk en Janetta Bos is te zien op vrijdagavond 27 september in Café-Restaurant Hofsteenge Grolloo.

Megasucces
Al bijna 17 jaar trekken Henk en Janetta door de Drentse natuur en weten op fascinerende wijze hun belevenissen op film vast te leggen. Dat heeft de filmmakers inmiddels in een positie gebracht waarbij ze zich bij elke film kunnen verzekeren van een zeer groot publiek. Voor Wildernis … trok het duo bijna drie jaar lang door meest ruige gebieden van het Hart van Drenthe en het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Het eindresultaat is een spannende, avontuurlijke natuurfilm waarbij de prachtige Drentse natuur zich bloot geeft als nooit tevoren.
WILDERNIS IN DRENTHE, de 8e natuurfilm maar de eerste grote bioscoopfilm van het tweetal, bleek onmiddellijk een megasucces en … een enorme kaskraker! De film brak in de bioscoop van De Nieuwe Kolk in Assen bezoekersrecords en was uiteindelijk landelijk in meer dan 40 (!) bioscopen te bewonderen en haalde zelfs de voorronden van de L’OR GOUDEN KALF, de hoogste filmonderscheiding van Nederland. SBS 6 Hart van Nederland besteedde aandacht aan het succes van de film.

De zeer gedreven en gepassioneerde filmmakers zijn in Drenthe en ver daarbuiten al jarenlang graag geziene gasten bij allerlei verenigingen, instanties en bedrijven waar hun schitterende natuurfilms het publiek vaak op het puntje van de stoel laat zitten. Ze werkten ook een seizoen lang mee aan het populaire kinderprogramma Beste Vrienden Quiz op NPO 3.
Beelden uit Wildernis … werden o.a. gebruikt voor de Gouden Loekie Ster-reclame genomineerde clip Drenthe doet wat met je van Marketing Drenthe en Ivo Niehe’s TV Show bij een item over de bekende Nederlandse, in Amerika praktiserende, dierenarts Dr. Pol.

Momenteel legt het duo de laatste hand aan hun nieuwe bioscoopfilm =HABITAT=, die geheel wordt opgenomen in het Nationaal Park Drentsche Aa.
=HABITAT= zal naar verwachting in januari 2020 in première gaan in De Nieuwe Kolk te Assen.

Voor iedereen die WILDERNIS IN DRENTHE heeft gemist of wellicht nogmaals wil zien is er dus de openbare filmvoorstelling in Café-Restaurant Hofsteenge, Hoofdstraat 11 te Grolloo.
De voorstelling begint om 20:00 uur.
Entree: 7.50 p.p.
Belangstellenden doen er gezien de verwachte belangstelling voor de film verstandig aan vroegtijdig plaatsen te reserveren bij Café-Restaurant Hofsteenge, info@hofsteengegrolloo.nl of telefonisch 0592-501 226.