“Supertof dat mijn ontwerp op 30.000 suikerzakjes gedrukt wordt!”

21 juni 14:41

Sinds de organisatie van het TT-festival weer in Asser handen is wordt jaarlijks een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor het TT-suikerzakje. Winnaar van de 2018-editie: De 22-jarige Anne Haandrikman uit Assen. Reden voor Dit is Assen om haar eens aan de tand te voelen over haar ontwerp.

Waarom deed je eigenlijk mee aan deze ontwerpwedstrijd?
“Ik zag het bericht op Facebook voorbijkomen en toen dacht ik: Hoe gaaf zou het zijn als mijn ontwerp op 30.000 suikerzakjes wordt gedrukt en uitgedeeld in heel Assen! Omdat ik zelf in de horeca werk leek het me tof om mijn eigen ontwerp dan ook echt daadwerkelijk uit te delen aan mensen die een kopje koffie of thee bestellen.”

Heb je vaker suikerzakjes ontworpen? of iets anders…
“In mijn vrije tijd en tijdens mijn studie Communicatie Multimedia en Design ontwerp ik graag verschillende dingen. Ik heb posters en flyers ontworpen en ook huisstijlen, kaarten en websites, maar nee, ik heb nog niet eerder een suikerzakje ontworpen.”

Vertel eens iets over jouw ontwerp
“Mijn ontwerp laat twee verschillende kanten zien. Aan de linkerkant zie je het reuzenrad. Dat staat voor de kermis en het TT festival. Aan de rechterkant zie je een toerenteller van een motor. In ontwerpen wordt vaak gekozen voor de voorkant of de zijkant van een motor. Ik wilde wat anders en daarom koos ik voor de toerenteller van de motor. De twee verschillende kanten heb ik in elkaar laten overlopen om er zo één geheel van de maken namelijk: TT ASSEN.”

En toen had je gewonnen… Yeah! En dan de meest clichévraag aller tijden: Wat ging er door je heen?
“Nou… op het moment dat ik zag dat ik gewonnen had was het in Nederland al weer acht uur later. Ik was op vakantie in Nicaragua. Toen ik eindelijk Wi-Fi had zag ik heel veel WhatsApp- en Facebook-berichten. Ik dacht: Wat is er aan de hand? Toen zag ik dus dat ik gewonnen had. Supertof! Ik was heel erg blij (en nog steeds) dat zoveel mensen mijn ontwerp een like hadden gegeven en dat het gewoon op 30.000 suikerzakjes wordt gedrukt!”

Ga je deze week ook heel veel kopjes koffie met suiker drinken in de stad?
Ik ben de hele week aan het werk bij Café Herberg de Koppelpaarden en bij restaurant de Messchen in Assen. Dus ik zal zelf waarschijnlijk niet veel koffiedrinken in de stad, maar ik ga wel heel veel suikerzakjes uitdelen!”