Suzanna Jansen over ‘Wael’ bij Warenhuis Vanderveen Assen

16 september 9:04

Hoe is het om huis en haard te moeten verlaten? Hoe bouw je een nieuw thuis in een ander land? Dit zijn vragen die op zaterdag 28 september tijdens de lunchvoordracht ‘Kadetje Cultuur’ door Suzanna Jansen centraal zullen staan. Na het daverende succes van ‘Het Pauperparadijs’ bracht Jansen dit jaar het boek ‘Wael’ uit. Hierin vertelt zij het verhaal van Wael, een 26-jarige student uit Homs, Syrië, nu woonachtig in Amsterdam. Hij ontvluchtte de oorlog en moest zijn leven opnieuw zien op te bouwen in een nieuw land met een -voor hem- vreemde taal en cultuur. Jansen vertelt over het boek: ‘Dit is een belangrijk verhaal omdat het zo gewoon is. Het zou iedereen kunnen overkomen als er een oorlog uitbreekt.’ Ze vertelt met klem dat het geen uiteenzetting van de Syrische oorlog is en ook geen politieke analyses zal bevatten. Wél is het een verhaal vanuit het perspectief van een ‘gewone’ jongen, bij wie het chronologische besef van de oorlog soms ontbreekt, omdat een oorlog er anders uitziet wanneer je er middenin zit.

Over deze en bijkomende onderwerpen zal worden uitgeweid op zaterdag 28 september, van 12-14 uur, bij Warenhuis Vanderveen Assen (Buningzaal). De kosten van voordracht en lunchbuffet bedragen € 14,50. Aanmelding voor het Kadetje Cultuur kan door een mailtje te sturen naar kadetjecultuur@vanderveen.nl. Er kan direct voorafgaand aan het evenement bij de kassa van Kunstcafé Schurer worden afgerekend.

Warenhuis Vanderveen Assen vormt van donderdag 26 tot en met zondag 29 september het toneel voor vele optredens, workshops, demonstraties, proeverijen en wat al niet meer. De festivalkrant ‘Vanderveen op Stelten’ is gratis af te halen in het warenhuis en het programma is te vinden op www.vanderveen.nl. De zestig speciaalshops van het warenhuis grijpen deze negende editie van ‘Vanderveen op Stelten’ aan om een groot aantal nieuwe producten te introduceren.