Terug van weggegeest: Bungeejumpen!

21 juni 15:22

Bungeejumpen was tot een aantal jaren geleden een vast onderdeel van het TT Festival. Spectaculair om te doen natuurlijk, maar ook om naar te kijken. De attractie kon zich altijd verheugen op flink wat publiek. Na een aantal jaren van afwezigheid is het bungeejumpen dit jaar weer terug op het TT Festival. Een kraan takelt je omhoog naar een hoogte van 60 meter om vervolgens meer dan 50 meter langs de Jozefkerk naar beneden te storten…

Het Belgische bedrijf The Fungroup organiseerde jarenlang het bungeejumpen tijdens de TT Nachten en de Nachten van Assen en is ook dit jaar weer gastheer van de attractie. “Wij zijn jarenlang fan geweest van jullie spektakel”, vertelt eigenaar Stefan Kerkhofs: “Wij als schuchtere Belgen vonden dat een hele beleving. In België kennen we dit soort evenementen niet. De Nacht van Assen en de TT Nacht waren een unieke ervaring. De inspanningen die door de stad en de bevolking gedaan werden om daar een feest van te maken maakte het een hele belevenis.”

“We zijn een jaar of vier niet aanwezig geweest”, gaat Kerkhofs verder. “Afgelopen winter stonden we op een evenementenbeurs en kwamen de mensen tegen die nu het TT Festival organiseren. Toen kwamen alle herinneringen weer naar boven.”

Het enthousiasme van beide partijen leidde ertoe dat het bungee jumpen dit jaar weer terug is op het TT Festival. “Wij zijn blij om weer naar Assen te komen. De Nacht van Assen en de TT Nacht waren uniek kwa sfeer. Wij zijn wel eens gewaarschuwd voor het motorpubliek, maar we hebben nooit problemen gehad. De motorwereld kent overigens niet alleen stoere mannen, maar ook veel stoere vrouwen. Het was altijd opvallend hoeveel vrouwen gingen bungeejumpen. Dat percentage lag in Assen veel hoger dan op andere evenementen.”

Via de geluidsinstallatie werd elke sprong aangekondigd. “Ook probeerden wij natuurlijk om mensen over te halen een sprong te komen maken. Af en toe gaven we een gratis bungee jump weg aan de eerste persoon met een roze onderbroek”, weet Kerkhofs nog, “En ieder jaar slaagden we daar weer in!”

De bungeejump staat op vrijdagavond 29 en zaterdagavond 30 juni op het kerkplein voor de Jozefkerk. In samenwerking met The Fungroup mogen wij ook een bungeejump weggeven. Zie de Facebookpagina van Dit is Assen wat je daarvoor moet doen… Iets met een roze onderbroek?