Theatervoorstelling Garage TDI bewijst: Augustus was een rare jongen

3 april 15:41

Mijn Augustus is een theatraal reisverslag van de ontdekkingsreis van theatermaker Tim Verbeek. Tim is opzoek gegaan naar de sporen die de ambitieuze keizer Augustus naliet in Europa en in hemzelf. Met veel slagwerk en fascinerende, autobiografische elementen uit het leven van beide mannen. Op 12 april gaat deze Up North voorstelling in première in het theater van Werkplaats Havenkwartier in Assen. Kaarten kunnen gereserveerd worden via garagetdi.nl/voorstellingen.

Iedereen die één van de beroemde stripboeken over de avonturen van Asterix en Obelix heeft gelezen kent de quote ‘Rare jongens die Romeinen’. Obelix tikt meermaals met zijn vinger tegen zijn helm en zegt het vervolgens verzuchtend. Wanneer we het over de Romeinse keizer Augustus hebben, zou Obelix wel eens een beetje gelijk kunnen hebben. Augustus was een rare jongen. Een rare maar fascinerende jongen. Op negentienjarige leeftijd bracht hij een leger op de been waarmee hij Rome (dat in zijn ogen onderdrukt werd door een vijandig bestuur) bevrijdde, op tweeëntwintigjarige leeftijd beoorloogde hij de moordenaars van zijn vader en overwon die ook en op zesendertigjarige leeftijd was hij keizer van heel het Romeinse rijk. Kortom, Augustus was een rare jongen met een onstilbare ambitie.

Deze voorstelling is een project vanuit Up North. Up North is een interdisciplinair laboratorium waarin jonge noordelijke cultuurmakers in de urban- en popcultuur kunnen experimenteren en hun talenten kunnen ontwikkelen. We gebruiken hierbij een brede definitie van urban- en popcultuur die alle kunstvormen raakt. Urban- en popcultuur zijn discipline-overschrijdend en verbindend. Het gaat hierbij om een opzettelijke vermenging en onderlinge confrontatie van verschillende kunstvormen, zoals bijvoorbeeld muziek, dans, poëzie, spoken word, vormgeving, fotografie, film, multimedia, design, mode en theater. De eerste lichting makers die nu aan het werk zijn bestaat uit Esther de Jong, Desta Matla, Tim Verbeek, Nina Iggy en de band ‘Woe Blind Birds’

Up North combineert expertise, netwerken, draagvlak en disciplines in een consortium bestaande uit de Popfabryk, Urban House Groningen, Garage TDI, Friesland Pop, POPGroningen, Kunst & Cultuur Drenthe en Keunstwurk. Gezamenlijk zetten we de schouders onder duurzame talentontwikkeling voor jonge, opkomende, talentvolle cultuurmakers in de urban- en popcultuur. Up North wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Cultuurparticipatie en We the North. Kijk op www.upnorth-lab.nl voor meer informatie.