Twee topartiesten samen in De Amer

23 oktober 11:13

Ze hebben allebei hun eigen muzikale verleden, maar Michael McDermott en Heather Horton hebben elkaar gevonden in een innige samenwerking. Wat heet: ze zijn levenspartners en hebben een dochter. Zondag 4 november staan ze samen op het podium van De Amer.

Michael McDermott was in de jaren negentig een veelbelovende singer-songwriter die werd vergeleken met Dylan en Springsteen. Op zijn succesvolle debuutalbum 620. W. Surf speelde Bruce Hornsby mee. Helaas kon hij niet omgaan met de plotselinge roem. Het werd een verhaal van drank, drugs en een celstraf  en zijn cd’s gingen onopgemerkt voorbij. De ontmoeting met Heather Horton betekende het keerpunt in het bestaan van Michael McDermott. Hij stelt zelfs dat ze zijn leven heeft gered. Heather Horton is een grote naam in het folkrock genre en heeft ook nu nog een eigen carrière. Ze heeft een stem die qua timbre wel eens wordt vergeleken met die van Amy Winehouse en is een uitstekende violiste. Heather en Michael treden samen op als The Westies en onder die naam brachten ze ook enkele albums uit.

Auteur Stephen King is een grote bewonderaar van Michael McDermott en drukte dat zo uit: “Michael is een van de grootste songwriters in de wereld.” Als dat geen aanbeveling is.

Reserveren via: reserveren@cafedeamer.nl of 06 8322 5680

Voor de agenda

Zondag 4 november 2018

Micheal McDermott & Heather Horton ( singer-songwriter)

De Amer in Amen

Aanvang: 14.00 uur

Entree: € 19,00