VACATURE PERSONEELSFUNCTIONARIS/DIRECTIE ASSISTENT

1 februari 11:16

Het Drents Archief is een gemeenschappelijke regeling met een bestuur waarin het Ministerie van OCW en de gemeente Assen partners zijn en wordt mede gefinancierd door de provincie Drenthe. Centrale opdracht is de uitvoering van publieke taken op grond van de Archiefwet 1995. Daarbij streeft het Drents Archief ernaar om haar collecties onder de aandacht van een zo breed mogelijk publiek te brengen onder meer met educatieve programma’s voor basisscholen en het voortgezet onderwijs. Door de digitalisering van de samenleving ligt de nadruk in het beleid voor de komende jaren op de informatiefunctie van het archief.

Een belangrijk speerpunt voor het personeelsbeleid van het Drents Archief is minder controle en meer vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid voor de medewerkers. Hierdoor ontstaat meer creativiteit, het verhoogt de motivatie en levert uiteindelijk betere resultaten én tevreden medewerkers. Het Drents Archief werkt hier al enige tijd aan en om dit verder te ontwikkelen wordt ingezet op het invoeren van zelfsturende (project-)teams.

Binnen de afdeling Bedrijfsvoering, die rechtstreeks wordt aangestuurd door de directeur, zijn wij wegens vertrek van de huidige medewerker per 1 mei 2018 op zoek naar een

Personeelsfunctionaris / Directie assistent 0,6 fte
Een betrokken en pro-actieve collega die ervoor zorgt dat de directeur wordt ondersteund op het gebied van bestuur en organisatie én graag alle voorkomende werkzaamheden op HRM gebied wil oppakken om een bijdrage te leveren aan het optimaliseren van de personeelskwaliteit en inzetbaarheid binnen de organisatie.

Wat ga jij doen als personeelsfunctionaris?
Op HRM gebied adviseer je het MT (gevraagd en ongevraagd) over organisatieontwikkeling, in-, door- en uitstroom, opleidings- en vrijwilligersbeleid, arbo-zaken en ziekteverzuim. Je zorgt voor de implementatie van nieuwe regelgeving en instrumenten op HR gebied. Je regelt de werving & selectie en introductie van nieuwe medewerkers en vrijwilligers, zorgt voor inzicht in de formatie en bewaakt samen met de controller de personele begroting.Je bent verantwoordelijk voor het aanleveren van gegevens aan de externe salarisadministratie en het hiervoor toepassen van de juiste arbeidsvoorwaarden en andere wettelijke regelingen. Je beheert de personeelsdossiers en zorgt voor interne informatievoorziening over HR-zaken, o.a. via intranet.

Wat ga jij doen als directie assistent?
Als directie assistent ben je verantwoordelijk voor het bestuurssecretariaat en je bereidt samen met de directeur beleidsstukken voor. Je zet acties uit en bewaakt de tijdigheid van de uitvoering van acties. Ook lever je een bijdrage aan de bewaking van de beleidscyclus en informatievoorziening aan partners in de Gemeenschappelijke Regeling. Je draagt als lid van het MT bij aan de realisatie van de organisatiedoelstellingen.

Functie-eisen

  • Je bent een professional met een afgeronde relevante opleiding op HBO-niveau (b.v. HRM of MER) met enkele jaren relevante werkervaring;
  • Je hebt kennis van werving en selectie, arbeidsvoorwaarden en rechtspositie.
  • Kennis van het ambtenarenrecht en het Functiegebouw Rijk is een pré.
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en bent vaardig in het opstellen van beleidsnotities en het notuleren van vergaderingen.
  • Je bent een positief kritische gesprekspartner en adviseur voor het MT en beschikt over de juiste adviesvaardigheden.
  • Je hebt goede contactuele vaardigheden en beschikt over organisatiesensitiviteit.
  • Je houdt jezelf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied en weet hiervoor je netwerk te gebruiken.
  • Je werkt zelfstandig maar kan binnen een team goed de rol van verbinder en bemiddelaar vervullen.

Wat bieden wij je?
Een uitdagende functie in een dynamische organisatie met een informele werksfeer.
Een jaarcontract met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.
Een salaris, afhankelijk van opleiding, ervaring en invulling van de functie van minimaal € 2.431,01 tot maximaal € 3.698,34 (schaal 8 tot schaal 9 BBRA) op basis van een 36-urige werkweek. De arbeidsvoorwaarden van het Rijk zijn van toepassing.
De secundaire arbeidsvoorwaarden omvatten onder andere 8% vakantietoelage, 8,3% eindejaarsuitkering en opname in het ABP pensioenfonds.
Mogelijkheden tot verdere ontwikkeling en ruimte voor een goede balans tussen werk en privé.
Flexibele werktijden.

Geïnteresseerd?
Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Sjoukje Hussels, telefoon 0592-313523. Je schriftelijke sollicitatie en CV ontvangen we graag uiterlijk 5 februari a.s. via vacature@drentsarchief.nl t.a.v. Corinne Rodenburg (directeur).

De eerste gespreksronde vindt plaats op 14 februari, voor de tweede gespreksronde is 20 februari gereserveerd.
Een Discover gedrags- en potentieel analyse kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.