Van hobby naar bedrijf!

6 mei 9:02

2 jaar geleden ontstond het idee tijdens een netwerkevent op het TT circuit in Assen. Fotografe Sasja Michalski vertelde aan Harry Weitering vol passie over haar hobby Urbexen en ze bleek uniek beeldmateriaal te bezitten.

Wat is Urbexen?

Urban exploring, afgekort urbex, is het bezoeken, fotograferen en documenteren van infrastructuur gemaakt door de mens, meestal verlaten gebouwen of niet openbaar toegankelijke locaties. Het betreden van verlaten gebouwen is de meest voorkomende vorm van urban exploring. Meestal gaat het daarbij om verlaten oude fabriekspanden, maar vaak ook voormalige ziekenhuizen, scholen, kantoorgebouwen of gestichten. Kastelen en kerken zijn ook zeer geliefd. Vaak zijn deze gebouwen zwaar aangetast door de tand des tijds of bespoten met graffiti. Verlaten gebouwen worden vooral vanwege hun architectuur, zoals bijvoorbeeld kastelen en kerken, of uit historische interesse bezocht.

Sasja Michalski heeft de afgelopen jaren de mooiste locaties van Europa weten vast te leggen. Prachtig beeldmateriaal dat naast het mooie plaatje ook een uniek (historisch) verhaal verteld. Ondernemerscoach en directeur van de Drentse Zaak Harry Weitering bedacht dat ze dit zou moeten verkopen als wanddecoratie voor bedrijven en particulieren. Zonde als dit werk niet gezien zou worden door het grotere publiek.
Sasja Michalski vond dit ook een goed idee. Samen besloten ze een plan te schrijven en er direct iemand bij te betrekken voor de administratieve ondersteuning om het plan te doen slagen. Zo is begin 2019 het bedrijf www.meesterwerkfoto.nl gelanceerd. De betrokken personen hebben ieder hun  eigen rol en houden zich enkel bezig met het onderdeel dat hij of zij goed kan en leuk vindt. Zo is er een bedrijf ontstaan, waarbij hobby en passie bewaard zijn gebleven!
De start van het bedrijf is niet onopgemerkt gebleven. Vlak na de start is MeesterwerkFoto gevraagd, in opvolging op grote namen als Corneille, Herman Brood en Karel Appel, om een half jaar te exposeren in Hotel en Congrescentrum Bergse Bossen in Driebergen. Daar hangen nu tot oktober ruim 50 Meesterwerken!

Meesterwerkfoto verkoopt de foto’s afgedrukt op verschillende materialen (voor binnen en buiten, in diverse maten) aan particulieren en bedrijven. Bedrijven kunnen de Meesterwerken ook huren. Zo kunnen ze beschikken over een wisselende collectie op hun kantoor, spreekruimtes, wachtkamers of in hun restaurant.

Voor meer informatie: www.meesterwerkfoto.nl en voor vragen of nadere informatie: info@meesterwerkfoto.nl.