Veel inspireerde woorden en handvatten tijdens MVO-Conferentie AssenvoorAssen

24 juni 8:09

Tijdens de negende MVO-Conferentie, georganiseerd door AssenvoorAssen werden diverse onderwerpen op het gebied van HRM belicht. Dagvoorzitter Arjan Schonewille nam de 100 aanwezigen mee in de wereld van de veranderende arbeidsmarkt.

Na de opening door de voorzitter van AssenvoorAssen, Willem Hulshof, stak spreker Steven Gudde van Olympia Nederland van wal en zette de landelijke ontwikkelingen op het gebied van HRM uiteen. Onder andere de flexibele en vaste contracten kwamen aan de orde en dit zorgde na afloop van de bijeenkomt voor interessante gesprekken en discussies tussen de aanwezigen.

Vanuit het UWV werd er ook een bijdrage geleverd. Frits Veenstra sprak over de kansen die er liggen bij bedrijven door werk opnieuw te organiseren. Taken die hoogopgeleide medewerkers tussendoor oppakken kunnen ook uitgevoerd worden door minder hoog opgeleide mensen. Door dit efficiënt in te delen en wellicht te herorganiseren ontstaan er volgens Veenstra kansen.

De conferentie werd afgesloten met een panel discussie. Het panel bestond uit panelleden: Ronald Obbes, Luuk Duursma, Renate Groenewold, Jan Mossel en Gina Maring. Vanuit verschillende perspectieven werd er gekeken naar de problematiek op gebied van HRM. Opvallend was de diversiteit in ervaringen en de gezamenlijke drijfveer: “Personeel moet aangenomen worden op basis van competenties en wilskracht”.