Veelzijdige Peter Karp gestrikt door De Amer

5 november 11:34

Peter Karp stond al lang op het verlanglijstje van de Amer, maar nu is dan toch gelukt om hem voor een concert te strikken. Op zondag 18 november (14:00 uur) is het zover. De Amerikaan  is een veelzijdige artiest, die verschillende instrumenten en stijlen beheerst. Ook is hij een vaardige songwriter, die wel wordt vergeleken met John Hiatt. Het genre: blues, countryrock en countryblues.

Het debuutalbum van Peter Karp verscheen in 2007, waarna hij door privéomstandigheden drie jaar uit beeld was. In 2010 en 2012 nam hij twee albums op met zangeres-gitariste Sue Foley. De doorbraak naar het grote publiek realiseerde Peter Karp echter toen hij albums maakte en op tournee ging met gitarist Mick Taylor (John Mayall’s Bluesbreakers, The Rolling Stones).

Vorig jaar verscheen het album Alabama Town en begin 2018 was de release van Blue Flame. Ze bevatten veel eigen nummers en vormen de neerslag van een productieve periode van Peter Karp. Als gastmuzikant werkte naast Mick Taylor onder andere ook de virtuoos op de mondharmoncia Kim Wilson (Fabulous Thunderbirds) aan deze albums mee.

Reserveren via: 06 8322 5680 of reserveren@cafedeamer.nl