Verkiezingen Europees Parlement

16 mei 11:54

Eén keer in de vijf jaar mogen alle inwoners van de Europese Unie stemmen voor het Europees Parlement. Het tegenwoordige Europees Parlement bestaat uit 751 zetels uit 28 lidstaten. 26 Europarlementariërs vertegenwoordigen Nederlandse. Niet elk land stemt op dezelfde dag. In Nederland gaan we op donderdag 23 mei naar de stembus. Net als bij de andere verkiezingen kunt u van 7:30 uur tot 21:00 uur terecht in de stembureaus in Assen.

Stempassen zijn bezorgd
Als het goed is, viel zaterdag 4 mei uw stempas voor het Europees Parlement in de brievenbus. Op donderdag 23 mei kunt u met deze stempas uw stem uitbrengen. Geen stempas ontvangen? Dan kunt u een nieuwe aanvragen met uw DigiD op de website van de gemeente Assen of neem contact op met team burgerzaken via 140592 of publieksbalie@assen.nl.

Neem een geldig legitimatiebewijs mee
Vergeet niet om naast uw stempas een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar het stembureau. Dat mag een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart zijn. Bewaar uw stempas goed. Zonder een stempas en een geldig legitimatiebewijs kunt u niet stemmen. Ook bij deze verkiezing kunt u zelf kiezen in welk stembureau u gaat stemmen. U hoeft daarvoor niets te regelen.

Meer weten over de verkiezingen?
Kijk dan voor meer informatie, over onder andere het aanvragen van een kiezerspas, op onze website: www.assen.nl/verkiezingen