VIER BEKENDE ACTEURS ÉN PUBLIEK IMPROVISEREN IN HET THEATER

12 september 13:07

Woensdag 25 september komt Peter de Baan samen met vier bekende Nederlandse acteurs naar Theater DNK te Assen voor het improvisatieprogramma ‘De Vloer Op’. Voorafgaand verzorgt Garage TDI een workshop Improviseren.

Dit theaterseizoen brengt Peter de Baan het televisieprogramma ‘De Vloer Op’ als theaterprogramma naar de Nederlandse theaters. Tijdens de voorstelling in DNK staan niemand minder dan Fabian JansenSaskia TemminkAnna Raadsveld en Vincent Croiset op het toneel. Peter de Baan geeft hen instructies op basis waarvan zij live op het podium een stuk moeten improviseren onder toeziend oog van het publiek. Voorafgaand aan de voorstelling ‘De Vloer Op’ verzorgt Garage TDI een workshop Improviseren waarbij bezoekers meester worden over deze bijzondere acteerstijl.

De Vloer Op
Het televisieprogramma ‘De Vloer Op’ is al jaren te zien op omroep HUMAN. Actuele maatschappelijke en relationele dilemma’s worden in een improvisatieopdracht gegoten door regisseur Peter de Baan, in de theaterversie wordt extra ingezoomd op het vak van acteur. De acteurs werken vervolgens met elkaar improviserend de scènes uit. Het resultaat is vaak uitermate geestig, ontroerend, herkenbaar of confronterend.

Fabian Jansen is een internationaal bejubelde acteur en speelde o.a. in de musical ‘Zij Geloof in Mij’ en in New York City in ‘Wuthering Heights’. Daarnaast was Jansen te zien in de bioscoopfilms ‘Mannenharten 1 & 2′, was hij te zien als comedian in de televisieprogramma’s ‘Badgasten’ en ‘Ruben en de Idioten’ en schrijft en regisseert hij voor theater en film.

Saskia Temmink won in ’98 het Gouden Kalf voor ‘beste actrice televisiedrama’ en was onder andere te zien in het theater en op televisie in ‘Bloedverwanten’. Daarnaast speelde Temmink in de theaters in ‘Macbeth’ en ‘Annie op Soestdijk’ en in de films ‘Papa’s Tango’ en ‘De Nieuwe Wereld’.

Anna Raadsveld heeft in meerdere voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam gespeeld, waaronder ‘Solness’ en ‘Een Meeuw’. Daarnaast was Raadsveld te zien in de films ‘LelleBelle’, ‘Smoorverliefd’ en ‘Hoe duur was de suiker’ en in de tv-series ‘Riphagen’ en ‘Goedenavond dames en heren’.

Vincent Croiset was onder meer te zien in de tv-series ‘Flikken Maastricht’, ‘Gouden Bergen’ en de ziekenhuisserie ‘CMC’. In het theater speelde hij in voorstellingen als ‘Van de koele meren des doods’ en de thriller ‘Wijn’.