Lustrum Mooi Verhaal

21 november 13:23

Pop-upwinkel Mooi Verhaal beleeft dit jaar zijn eerste lustrum. Op vrijdagavond 29 november is de officiële opening van de vijfde editie van Mooi Verhaal met het Soepcafé en een optreden van gospelkoor El Elohim.

“Het was vorig jaar nog maar de vraag of er een vijfde editie zou komen en of we, gezien de ontwikkelingen van winkelcentrum ’t Forum, nog weer in het oude postkantoor terecht zouden kunnen”, vertelt stadspredikant Bert Altena, “maar we zijn blij dat we na vier succesvolle edities hier voor het vijfde jaar op rij de pop-upwinkel kunnen organiseren.”

Kapel
Na de praatpaal in 2017 en de kerstwensboom van vorig jaar, moet dit jaar een kapel de eyecatcher in de winkel worden. Op de eerste dag na de opening, zaterdag 30 november, kunnen bezoekers meehelpen met het bouwen en vormgeven van de Mooi Verhaal-kapel. ”We bieden een plek waar ieder een persoonlijke beleving kan ervaren en een boodschap kan achterlaten. Het is de bedoeling dat deze kapel, na het project bij andere evenementen ingezet kan worden.“

Kerstmarkt
Ook dit jaar is er weer een kerstmarkt met producten van diverse goede doelenorganisaties. Naast de Wereldwinkel en Unicef, die al vanaf de eerste editie meedoen, zijn er dit jaar ook een aantal nieuwe organisaties, zoals het Wereld Natuur Fonds en Terre des Hommes. Altena: “In totaal doen twaalf goede doelen mee. Zo hebben we een breed assortiment aan verantwoorde cadeauartikelen, kaarsen, wenskaarten, boeken, sieraden, streekproducten, Fair Trade en nog veel meer.”

TextielLab
Naast de kerstmarkt is er een uitgebreid activiteitenprogramma met lezingen en muziekoptredens. Ook de schrijfmarathon van Amnesty International vindt dit jaar weer bij Mooi Verhaal plaats. Nieuw dit jaar is het TextielLab op donderdagmiddag. In samenwerking met Bee-dressed – een label dat duurzame, eerlijke en stijlvolle kleding maakt en een zo licht mogelijke voetafdruk nalaat op onze planeet – organiseren we activiteiten die gerelateerd zijn aan kleding, zoals een kinderkledingruilbeurs.

Soepcafé
Vrijdag 29 november om 17:00 uur gaan de deuren van Pop-upwinkel Mooi Verhaal weer open. Vanaf 17:30 uur is het Soepcafé. Het Soepcafé is een initiatief van Transition Town Assen en is ontstaan vanuit de behoefte om voedselverspilling tegen te gaan. Iedereen kan aanschuiven en betaalt naar draagkracht zodat iedereen kan mee-eten. Om 19:00 uur is een optreden van gospelkoor El Elohim.

Kerst voor Ongelovigen
Het project Mooi Verhaal loopt tot kerstavond dinsdag 24 december wanneer het project feestelijk wordt afgesloten met de tweede editie van Kerst voor Ongelovigen op de ijsbaan op het Koopmansplein.

Voor meer informatie: Volg de Facebookpagina van Mooi Verhaal en blijf op de hoogte van alle activiteiten en evenementen.