Voedselbankactie in Assen op zaterdag 9 december

4 december 15:06

We gaan van start! De actie Samen voor de Voedselbank trapt af op zaterdagochtend 9 december om 9:45 uur bij de Albert Heijn in Roden. Daar krijgt de Voedselbank Noordenveld een eerste voedselpakket overhandigd. Op die dag wordt in een groot aantal supermarkten in de provincie actief actie gevoerd om zoveel mogelijk goederen in te zamelen. In Assen zijn de Lions Assen en de Lions Assen Drentsche Aa actief. Zij staan de gehele dag bij de volgende supermarkten in Assen:

 

Albert Heijn

Rondgang 20
Albert Heijn Scharmbarg 107-109
Albert Heijn XL Triade 14
Albert Heijn Bremstraat 9
Jumbo Kleuvenstee 106
Jumbo Citadel Kroonwerk 19
Jumbo Nobellaan Nobellaan 259
Jumbo Nijlandstraat 141

In de gemeente Noordenveld, Westerveld, Midden Drenthe en Emmen wordt er bij diverse supermarkten geflyerd door vrijwilligers van de voedselbank.

Actie
Van 11 tot en met 15 december trekken de RTV Drenthe presentatoren Margriet Benak, Erwin Kikkers, Marjolein Lauret, Loes van der Laan, Ineke Kemper en Wolter Klok samen met een aantal ambassadeurs de provincie door om zoveel mogelijk goederen in te zamelen. Ze gaan ook op bezoek bij organisaties en scholen die actie voeren voor de voedselbank. Iedere middag van 13:00 tot 16:00 uur staan Frits en Margriet in een Drentse supermarkt om het winkelende publiek te verleiden om producten  te geven. Op rtvdrenthe.nl staat een overzicht van de plaatsen die bezocht worden.

Doneren kan ook online
Op http://www.rtvdrenthe.nl/voedselbank kunt u achter de schermen kijken bij de voedselbank. Hier kunt u ook een donatie doen, dat kan al vanaf vijf euro. Met het geld worden producten ingekocht voor de ruim 3.500 Drenten die afhankelijk zijn van de voedselbank.

Voedselbankjournaal op TV Drenthe
In het Voedselbankjournaal, meteen na Drenthe nu, kijken we terug op alle acties van die dag. Ook volgen we mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank en kijken we hoe het met een van de klanten van vorig jaar is gegaan. Op vrijdagavond 15 december maken we in een live-show de opbrengst bekend en sluiten de actie in stijl af.

Volg alles over de actie op radio, televisie, online en via Social Media
Al het nieuws rond de voedselbankactie is van 9 t/m 15 december dagelijks te volgen op radio, televisie en via ons liveblog. Updates, foto’s en ‘achter de schermen’ filmpjes kunt u vinden op Facebook, Instagram en Twitter.