VOOR DE DERDE KEER “Kerken in Kaarslicht” in Assen

22 november 17:13

Ook dit jaar, op vrijdagavond 7 december, leveren 5000 waxinelichtjes en kaarsen in twee Asser kerken weer een bijzonder schouwspel op. De interieurs van de Jozefkerk (Kerkplein) en de nabij gelegen Mariakerk (Nassaulaan) in Assen bieden het passend decor.

Onder de naam “KERKEN in KAARSLICHT” branden van 19.00 tot 21.00 uur duizenden lichtjes. De prachtige interieurs van beide kerken krijgen door het betoverende schijnsel van de lampjes en kaarsen een zeer speciale dimensie: u waant zich in de tijd toen kerkgebouwen nog door kaarsen werden verlicht. Een waarlijk schitterend schouwspel.

Ook de pleinen en looproutes zijn feeriek verlicht en tijdens uw wandeling wordt u verrast door sonore klanken van midwinterhoorns terwijl u in de kerken kunt u luisteren naar muziek van zangeres Marie Jose Coppes ( Mariakerk ) en pianiste Anne Marie Hopman ( Jozefkerk ).

De kerken nodigen u van harte uit om een kijkje te nemen en in alle rust van het unieke tafereel te genieten.

In en rond het parochiehuis van de Mariakerk kunt u genieten van een goed glas gluhwein, een kop warme chocolademelk en originele Drentse knieperties. Neem uw portemonee mee voor de koop van een zak knieperties om uw gasten thuis ook op deze lekkernij te trakteren.

Uiteraard is de toegang gratis.

Voor bezoekers in een rolstoel zijn beide kerken goed toegankelijk.

Sinds kort heeft Kerken in Kaarslicht een eigen website ( www.kerkeninkaarslicht.nl ). Daar kunt u de sfeerfoto’s van voorgaande jaren bekijken.