Voorjaarsvakantie in Assen

12 februari 9:40

Het is weer langer licht en de eerste lente bloementjes zijn gespot: het wordt weer voorjaar! Dat betekent dat de voorjaarsvakantie ook voor de deur staat. Voor veel gezinnen een moment om lekker naar buiten te gaan (mits het niet véél te koud is) en vooral heel veel leuke dingen doen! Met onze 5 tips wordt het een onvergetelijke voorjaarsvakantie. Komen jullie ook een dagje vakantie vieren in Assen?

Opa- en Omadagen van het Drents Museum en het Drents Archief
Wil je met de kinderen (en opa en oma) een echte Drentse activiteit doen? Kom op 18, 19 of 20 februari hunebedden bouwen, schilderen in de stijl van Vincent van Gogh en zingen in het Drents! De Opa- en Omadagen zijn in het Drents Museum en het Drents Archief. Je gaat hier samen op avontuur door het Drentse landschap. Tickets voor de Opa- en Omadagen zijn alléén online verkrijgbaar via https://tickets.drentsmuseum.nl/opa-omadagen. De toegangsprijs voor kinderen bedraagt € 2,50 en voor volwassenen € 9,50.

Voorjaarsactie voor de kleintjes bij Indoor Speeltuin Skik Assen
Het weer kan nog wel eens tegenvallen in februari. Geen nood, er is ook een hele leuke Indoor Speeltuin in de buurt! Komende voorjaarsvakantie wordt het extra leuk tijdens de Funweek van Skik en Vakantiepark Witterzomer.  Tijdens deze week kun je naast binnen & buiten spelen ook mee doen aan verschillende activiteiten. Van oudhollandse spelletjes als sjoelen tot aan glitter tattoos maken! Klik hier om het hele schema te bekijken

De leukste tips van DNK
Zeg nou zelf? Op dat voorjaarsweer kunnen we niet echt vertrouwen. Dus nog meer slecht weer tips! Als eerste op 16 februari de voorstelling van Roodkapje (6+). Dit is een vrolijke voorstelling van leuke liedjes, heerlijke humor voor jong en oud én een hele leuke kleurplaat winactie! Klik op deze link voor alle informatie. Nog een leuke aanrader is op 23 februari: Juf Roos gaat op vakantie! Ze komt met Gijs naar het theater van DNK voor een super gezellige suikerzoete familiemusical (2+). Ga je met je kinderen mee op vakantie? Naast deze twee leuke tips is de bioscoop natuurlijk van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat open. Is er op 16 februari in het JackLab nog een workshop Robotica: programmeren en bouwen. En zijn er in de bibliotheek nog voorleesuurtjes.

Lekker eropuit in het Asserbos en het Duurzaamheidscentrum
Beleef het voorjaar bij het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos! Is het wel lekker zonnig weer? Bij de balie liggen gratis wandelroutes klaar, geschikt voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Maar wist je ook dat er tijdens de voorjaarsvakantie bijna elke dag leuke activiteiten voor kinderen zijn? Zo is er op 20 februari een ‘Doemiddag Bouwen’. Wat kunnen jouw kinderen maken van karton of Kapla? Bekijk hier de volledige agenda.

Dagje de binnenstad in en lunchen bij Brownies&downieS Assen
Lekker een dagje samen de binnenstad in? Kom tijdens de Voorjaarsvakantie met het hele gezin lunchen bij Brownies&downieS Assen. Hier werken mensen met een verstandelijke beperking samen met andere collega’s om de lekkerste drankjes en gerechten op tafel te zetten. Er is net een nieuwe kaart met verrassende soepen, salades en broodjes! Hoe leuk is dat? Bekijk alle informatie hier!