De vooropleiding van Garage TDI speelt ‘A manifest for Elon’

8 december 13:47

” Punt 5: Kort door de bocht: artificial intelligence zal alles overnemen. Wij bereiden u daar op voor.”

Op 14 december speelt het Theater-tussenjaar van Garage TDI in de Werkplaats Havenkwartier de voorstelling ‘A manifest for Elon’. Na de première is de voorstelling nog te zien op 15 en 21 december. ‘A Manifest for Elon’ is een theatraal manifest over clashende toekomstvisies, over kunstmatige intelligentie en over doorgetrokken ideologieën. De voorstelling is een manifest over hoe de toekomst er uit zou kunnen zien als kunstmatige intelligentie een steeds groter onderdeel van ons leven wordt. De voorstelling start met een brief van Elon Musk. U weet wel, de meneer van onder andere Tesla en SpaceX. Hij is uitgenodigd om naar Assen toe te komen en met een beetje geluk zit hij in de zaal. De spelers presenteren puntsgewijs een gezamenlijk plan voor hoe de toekomst er uit moet zien, maar de groep valt langzamerhand uit elkaar als blijkt dat sommige elementen van die toekomst onaanvaardbaar zijn voor sommige spelers. De voorstelling is voor iedereen die gelooft in de ultieme technische revolutie en opzoek is naar de bestaansrecht van de mens.

Het Theater-tussenjaar bestaat in het seizoen 2017-2018 uit acht spelers. De jongeren bereiden zich bij Garage TDI voor op een Hbo-theateropleiding. De theatermakers Max Wind en Joeri Heegstra maken samen met de spelers dit manifest. Max en Joerie volgden zes jaar geleden zelf de vooropleiding van Garage TDI, voorheen Theatergroep NiznO. Zij werden aangenomen op de performance opleiding in Maastricht. Nu zij afgestudeerd zijn, nodigde Remco van Zandvoort hen uit om met de bevlogen talenten van nu een voorstelling te komen maken.

Wilt u komen kijken naar deze voorstelling, dan raden we u aan om vantevoren te reserveren via info@garagetdi.nl. Een kaartje kost 8 euro voor volwassenen en 5 euro voor jongeren tot 19 jaar.